Színház

A hülyéje

előadás, magyar, 2009.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A darabban három házaspár keveredik össze egy szállodai szobában, s hogy még nagyobb legyen a fölfordulás, egy negyedik is beszáll. Félreértések, titkos és nem titkos találkák, fel- meg- és ráismerések teszik fergetegessé a darabot. A szerző nem válogat az eszközökben, felhasznál minden bevált fogást, ismert panelt, és mindezt nem szégyenkezve teszi, hanem nyíltan felvállalva mulattatási szándékát.
Feydeau a könnyed "farce" - műfaj (magyarul: bohózat) francia megteremtője és leghíresebb képviselője. Vígjátékain keresztül tükröt tart elénk és bepillantást nyerhetünk a párizsiak hálószobatitkaiba.
Félreértések és véletlen egybeesések. A "csontváz a szekrényben" filozófia, a megcsalt férj, az ügyefogyott szerető, a bővérű feleség. Mi pedig magunkra ismerünk és magunkon kacagunk.
Feydeau vígjátékai kivételesen népszerűek voltak már a szerző életében is, és azok mind a mai napig. Száz év távlatából azonban már azt is tudjuk, hogy Feydeau szerethető, kacagtató bohózatai az abszurd dráma első "árnyékait" is magukon viselik.

A(z) Hevesi Sándor Színház előadása

Bemutató időpontja:

2009. október 16., Hevesi Sándor Színház

Stáblista:

Hozzászólások