Színház

A kaktusz virága

zenés komédia, magyar, 2013.

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

A neves programajánló portál karakter-jellemzése szerint "Julien nőtlen, szoknyapecér fogorvos. Stéphanie mogorva, maximalista asszisztensnő. Igor fiatal, helyét kereső reklámmodell. Antonia céltudatos, magabiztos lány." E nem mindennapi jellembéli és társadalmi helyzetből fakadó különbözőségek mellett - ahogy az egy kiváló dramaturgiájú darabban lenni szokott -, "egy kezdeti füllentés e négy szereplőt képtelenebbnél képtelenebb helyzetekbe sodorja."

Minden adott tehát egy helyzetkomikumokban bővelkedő, fergeteges vígjátékhoz, amely a 60-as években a nagyszerű komédiák egyik "őshazájából", Franciaországból indult el világ körüli útjára, meghódította a Broadway-t, és egy nagy sikerű film - amelyben olyan nagyságok szerepeltek, mint Walter Matthau, Ingrid Bergman vagy Goldie Hawn - forgatókönyvének alapjául is szolgált.

Nádas Gábor zenéjét és Szenes Iván halhatatlan dalszövegeit a Chameleon Jazz Band kelti életre neves közreműködők részvételével.
Producer: HCS

A(z) Bánfalvy Stúdió előadása

Stáblista:

Hozzászólások

3/10
chollo 2014 okt. 20. - 00:03:54 3/10
Ma este (2014.10.19.) a 19 órai elõadást láttam a Szegedi Nemzeti Színházban. Véleményem szerint Hujber Ferenc szereplése a legrosszabb színészi alakítás volt, amit valaha is láttam. Ahhoz képest, hogy egy középkorú, három gyermekes apa szerepét kellett volna eljátszania (aki egyébként valóban komolytalan szoknyapecér), ehelyett egy idióta huszonéves módjára viselkedett. Persze lehet (sõt valószínû), hogy ez inkább a rendezõ rovására írható, de attól még a végeredmény katasztrofális. Továbbá, nem értem, hogy miért játszik zenés darabban fõszerepet olyan, aki véleményem szerint borzalmasan énekel (ha egyáltalán annak lehet nevezni). A három fõszereplõ túljátszotta a szerepét, ezért egyiket sem éreztem hitelesnek, nem hittem el nekik a történetet. Az Antónia énekét nem lehetett érteni, és többnyire a Stephanie-ét sem. Szerintem a darabban mindenki sokkal jobb volt a három fõszereplõnél. Összességében tehát szerintem sokkal gyengébb elõadást kaptunk, mint amit ebbõl az egyébként remek darabból ki lehetett volna hozni.
10/10
Greti19960313 2013 szept. 03. - 14:54:39 10/10
ÉN IS LÁTTAM A DARABOT SZINTÉN A VÁROSMAJORBAN ÉS TÖKÉLY VOLT, : ))) A LEGJOBB SZOKÁS SZERINT XANTUS BARBARA, IMÁDOM, HIHETETLENÜL TEHETSÉGES <3 <3 <3 : )))
Mandzsi 2013 szept. 03. - 11:36:07
Múlt héten láttam a darabot a Városmajoriban, ami nem lett volna rossz, de az eszméletlen sok üres járattal (színpad rendezések)teljesen szétdarabolták és bevallom, sajnos unalmassá tették.

Pedig tényleg kár érte.