Színház

A kávéház

vígjáték, 2 felvonás, 2005.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Egy mai kávéház, valahol egészen közel, egy kis terecskén, a megszokott törzsvendégekkel és angyali jóságú tulajdonosával - tehát egy egészen ismeros kis kávéház a helyszíne egy egészen ismeros történetnek, valami kis életnek, ami itt és most alakul, ezen a terecskén, jó és rossz emberek között, jól-rosszul. Legtöbbször rosszul. Néha - egy kis segítséggel - jól.

A terecskétol elválaszthatatlan Ridolfo, a kávéház-tulajdonos és az egyik törzsvendége, Don Marzio között különös verseny zajlik. Az egyik mindenáron segíteni szeretne az embereken, a másik pedig folyamatosan újabb és újabb konfliktusokat gyárt, puszta pletykálkodással. Az egyik hisz a feltétel nélküli jóságban és szeretetben, a másik magányos, és nincs senki, aki megérdemelné a szeretetét. S életük színterén, a terecskén, ahol egészen hétköznapi dolgok történnek, mindketten igyekeznek a dolgokat a maguk módján irányítani. A kávéház kettejük különös párviadaláról szól, melynek fo kérdése az, hogy vajon megválthatók-e az emberek.

Goldoni számos drámaírói erényének talán legfontosabbika, hogy nagyon ismerte az életet. Tudta, hogyan élnek az emberek, hogyan éreznek, hogyan reagálnak jó és rossz dolgokra, hogyan szeretnek és hogyan ártanak egymásnak - egyszóval sokat tudott, vagy egy kicsit pontosabban: sok fontos dolgot tudott. Vígjátékai több mint háromszáz éve mindig rólunk és nekünk szólnak

A(z) Vígszínház előadása

Bemutató időpontja:

2005. március 19., Vígszínház

Stáblista:

Hozzászólások