Színház

A két Lotti

mesejáték, 2 felvonás, 105 perc, magyar, 2016., 6 - 99 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"A színdaraboknak már az ókorban kedvelt motívuma volt az ikrek szerepeltetése. Shakespeare több művében szerepelnek ikertestvérek, akiket rendszeresen összetévesztenek, például a Vízkeresztben még a külön nemű ikerpár keveréséből is óriási bonyodalom fakad, de említhetjük a Két veronai nemest vagy az ókori Amphytrion történetet, ahol még a szolga ikerpárral is "meg van fejelve" a gazda- ikrek története. Ezt a 19. században Kleist is felhasználja.

Viszont az 1949-ben megjelent A két Lotti történet a maga nemében példátlan. Ugyanis nem az okozza a bonyodalmat, hogy az ikrek belekeverednek egy általuk nem értett és nem is kezelhető helyzetbe, hanem - éppen ellenkezőleg - az ikrek egy közös cél érdekében tudatosan megtévesztik környezetüket, felvállalva a cserét."

(Kőváry Katalin, rendező)

A két Lotti készülő előadása erősen kötődik a budapesti Kolibri Színházban 2000-ben bemutatott, és több mint tíz évig műsoron tartott produkcióhoz. A zeneszerző, a rendező személye azonos - Novák János, Kőváry Katalin - és a két kiváló bábművész, Török Ági és Szívós Károly hatásos "fekete színházas" álomképét is láthatják a kaposvári nézők. Az említett előadásban Lottikat a színésznő-ikerpár Rácz-ikrek, Kriszta és Kármen játszották, most viszont helybeli ikrek- kettőzve: a Csirisznyák és a Nagy-ikrek - alakítják a főszerepet a színház kiváló művészeinek segítségével.

Az előadás minden korosztály számára készül, és garantáltan fogyasztható.

A(z) Csiky Gergely Színház előadása

Bemutató időpontja:

2016. szeptember 15., Csiky Gergely Színház

Stáblista:

Hozzászólások