Színház

A kölyök

musical, magyar, 2015.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A mű Chaplin klasszikussá vált filmjének alaphelyzetét dolgozza fel, melynek hősei a Csavargó (Charlie Chaplin) és az Utcagyerek, Jacky. Chaplin a milliomosparkban egy utcára kitett gyermeket talál. Az első pillanatban meg akar szabadulni a tehertől, de mivel ez nem sikerül, magához veszi padlásszobájába. A ház rettenthetetlen úrnője Madame Foyer lányával, a szellemileg kissé visszamaradt Lucyval együtt zsarnokoskodik fölöttük. A klasszikus némafilm karakterei elevenednek meg a musicalben: az utcanép, rendőrök, csavargók, esendő és komikus figurák. Egy váratlan fordulat azonban felborítja e furcsa nép életét, mikor Jacky, a kisfiú veszélybe kerül.

"Édes-bús" történet, írta Chaplin a film elejére - ezt a hangulatot követi a musical is, a műfaj törvényei szerint sok humorral, bensőséges emberi helyzetekkel, megható történésekkel, slágerekkel és sok-sok tánccal.

S még valami, amiről kevesen tudnak: Charlie Chaplin első gyermekének rendkívül korai halála után készítette el A kölyök című filmet, mintegy mozivászonra álmodva saját apai érzéseit, fájdalmát.
Halasi Imre, rendező

A(z) Gárdonyi Géza Színház előadása

Bemutató időpontja:

2015. április 10., Gárdonyi Géza Színház

Stáblista:

Szereplők

Chaplin (csavargó)
Mary (ünnepelt énekesnő:)
Madame Foyer (házmesternő)
Lucy (Madame Foyer lánya)
Ted (a menhely lakóinak kapitánya)
Ed (a menhely lakója)
Med (a menhely lakója)
Ben (a menhely lakója)

Alkotók

Hozzászólások