Színház

A kripli

előadás, magyar, 2014.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Londonban élő, ír származású Martin McDonagh a kortárs drámairodalom egyik legnépszerűbb szerzője. Legtöbb művét Magyarországon is több helyütt játszották nagy sikerrel, filmjeit nálunk is rajongás övezi.

Az 1930-as éveket felidéző Billy sötét humorú, groteszk játék egy apró írországi szigetről, egy fiatal fiú tragikomikus utazása. A nagyra tágult világban és a saját "kis" lelkében megtett út egyaránt az önfelfedezés felé segíti.

A csöppnyi Inishmaan határtalanul monoton élete felbolydul, amikor a szomszéd szigetre amerikai filmes stáb érkezik. Billy Claven - akit a falubeliek csak Béna Billynek csúfolnak - boldog, hogy végre kiutat talál a szegénységből és a szürkeségből. Az árva és számkivetett fiú megkapja az élettől a nagy lehetőséget: mindenki megdöbbenésére szerepet ajánlanak neki egy készülő filmben. Otthagyja szigetét, ahol mintha mindent csak az ostobaság, a kicsinyesség és a gyűlölködés uralna. Ám a látszat most is csal: a falu lakói valójában rendkívül összetartó kisközösséget alkotnak, ahol mindenki nagyon is törődik a többivel. Igaz: csakis a maga - olykor eléggé brutális - módján...

A darab A kripli címen, Varró Dániel fordításában hosszú éveken át ment hatalmas sikerrel a budapesti Radnóti Színházban.

A(z) Pécsi Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2014. december 5., Pécsi Nemzeti Színház

Stáblista:

Hozzászólások