Színház

A kutya különös esete az éjszakában

színmű, 1 felvonás, 110 perc, magyar, 2014

Értékelés:

25 szavazatból
Szerinted?
A darab egy különös detektívtörténet: a 15 éves Christopher egy brutális gyilkosság nyomára bukkan, és úgy dönt, nyomozásba kezd. A szálak egyre messzebbre vezetnek, és a kamasz srác egész világa lassan átalakul, semmi sem az, aminek látszik. A nyomozást egyszerre könnyíti és nehezíti, hogy Christopher különleges, zárt világban él, és az ő számára mást jelentenek a világból érkező jelek, másképpen értékeli őket, mint a kortársai, vagy akár a családja. A matematika és a fizika bűvöletében él, egy matekzseni, aki űrhajós akar lenni, mert odafönt kevés az ember, és legerősebb érzelmi kötődése vélhetően a fehér patkányához van. A prímszámok és négyzetes hatványok világából lassan előkeveredik az a kamasz, akinek terveznie kell, döntenie és önállósodnia. Innentől kezdve Christopher története egybecseng a világ összes tinédzserének történetével. Nincs különbség, mindenkinek elő kell bújnia a védelemből és elindulnia a felnőtté válás útján. Christophert ezen az úton olyan felnőttek kísérik, akik már régen megérkezhettek volna, de elkéstek, így aztán a színdarab végére érve lesznek kénytelenek elvállalni a saját életüket.

Chirstopher világa ugyan szokatlan és ismeretlen, de a mindannyiunkra leselkedő világ is az. Még sincsen annyi különbség közöttünk, mint gondolnánk.

A(z) Centrál Színház előadása

Bemutató időpontja:

2014. március 8., Centrál Színház

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Vélemény:


január 8. 22:44
Tulajdonképp igen, de hogy mennyi marad meg az előadásból, az csak akkor derül ki, ha utána megbeszélik. Ha elolvassa a portos ajánlót, már abban is legkevesebb két szinten mozog a darab. Mégis, igazán inkább 16 évesnél idősebb, tartalmas könyveket olvasó (filmeket néző) gyermek számára okoz(hat) katarzist.
Másik változat, ha előbb elolvassa a könyvet, és annak alapján - ismerve saját gyermekeit - eldönti, vállalható-e, vagy sem.
Kevés gimnazista gyermeket láttam jan. 4-én, és csak egyet, akit valóban megrendített a darab. Ő valószínűleg nem nevetett az éretlen felnőttekkel együtt.

2017. december 12. 18:29
Szeretném megkérdezni azoktól, akik már látták, hogy 11 és 14 éves ifjoncokkal élvezhető-e a darab.

2017. december 4. 10:10
Vegyes érzésekkel sikerült kijönni erről a darabról. Egy végtelen egyszerű történetről van szó, de ahogy Kovács Krisztián eljátssza az autista fiút az fergeteges. Viszont iszonyú fárasztó másfél órán keresztül egy autista szövegét hallgatni. És az egész darabban ez van. Ha valakinek sikerül átvészelni az első 40 percet, akkor már képes lesz végignézni, de igazi agyzsibbasztó darab. 6/10

Összes hozzászólás