Színház

A mélyben

előadás, 2019.

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

„Járatom a Grazsdanyin című újságot; az utolsó szám idegbetegnek nevezi Gorkijt, és a darab sikerét is a közönség gyenge idegzetével magyarázza. Nem ismerek valakit, aki oly kevéssé lenne idegbeteg, mint Gorkij! A siker után persze hosszú ideig a gyűlölet és az irigység hullámával kell majd szembeszállnia. Sikerrel kezdte – és ezt nem bocsájtják meg ezen a világon.”
(Csehov levele feleségének, 1903. január 14.)

Egy tucatnyi ember él összeszorulva. Kötekednek, kiabálnak, kornyikálnak – próbálják betapasztani a fülüket, hogy ne hallják se a másikat, sem önmagukat. Az irritált létezésben minden perc elviselhetetlennek, minden alak menthetetlennek tűnik, amíg be nem lép egy vándor: Luka bottal és batyuval. Új szólam a ricsajban. Míg a lakók durvák és nyersek egymással, ő vígaszt, reményt és a megváltás ígéretét prédikálja azoknak, akik előtt mintha minden ajtó bezárult volna. Szelídsége e körben mégis tovább provokál. Hogy szavait meghallják vagy eleresztik a fülük mellett, az mindenkinek saját döntése.

A(z) Örkény István Színház előadása

Bemutató időpontja:

2019. április 13., Örkény István Színház

Stáblista:

Hozzászólások

9/10
Lili Marleen 2019 okt. 27. - 23:49:48 9/10
nekem nagyon rendben volt.Jó rendezés, nagyon jó formában játszó társulat.Kedvenceim nagy létszámban a színpadon, jó este volt :)
EIB 2019 ápr. 18. - 23:53:59
Jó lett.
Remek csapatmunka, sallangmentes-klasszikus (nem a rossz értelemben) rendezés.
Kiemelném Gálffit, Csuját, Nagy Zsoltot, Vajda Milánt, Patkós Mártont, Csákányit, Kerekes Évát, de a többiek is jók voltak, gratula.