Színház

A nagymama

vígjáték, 3 felvonás, magyar, 2010.

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Csiky Gergely A nagymama című alkotása finom humorban, fordulatokban és érzelemben gazdag mű, mely már az első bemutatóján nagy sikert aratott. A fiatalember, aki franciatanárnak jelentkezik a leánynevelő intézetbe, szerény viselkedésével és helyes pedagógiai elveivel elnyeri az intézet nevelőinek bizalmát. Csak Tódorka Szilárd tanár úr tudja, hogy ez a fiatalember... "báránybőrbe bújt farkas", s nem más, mint az ifjú Szerémi gróf, aki az egyik növendék, Márta kisasszony miatt vállalkozott erre a kalandra.

A(z) Csiky Gergely Színház előadása

Bemutató időpontja:

2010. november 19., Csiky Gergely Színház

Stáblista:

Szereplők

Szerémi grófné
Ernő unokája
Örkényi Vilmos báró (nyugalmazott ezredes)
Tímár Karolin (nőnevelő intézet tulajdonosa)
Tódorka Szilárd (tanár)
Langó Szerafin (nevelőnő)
Koszta (nyugalmazott evangélikus tábori lelkész)
Galambosné (a grófék gazdasszonya)

Hozzászólások

moderátor 2011 jún. 09. - 13:17:28 Előzmény Színházszeretõ
Kedves Színházszeretõ!

A Csiky Gergely Színház titkársága által elküldött információ szerint Ernõ szerepét minden elõadáson Mohácsi Norbert játssza.

Üdvözlettel:
A moderátor
Színházszeretõ 2011 jún. 07. - 13:54:12
Kedves emberek!

Én egy nagy rajongója vagyok, a kaposvári Csíky Gergely színháznak, és az ott játszó színészeknek. Sajnos a Nagymama címû elõadást még nem láttam, annak ellenére van egy kis tévedés a szereposztást illetõen, mégpedig a következõ: Szerémi grófné unokáját
Ernõt nem Mohácsi Norbert, hanem Kelemen József játsza, aki szintén kaposvári színész. Csak ezt szerettem volna tisztázni, Továbbra is maradok nagy tisztelõje a kaposvári Csíky Gergely színháznak.

Tisztelettel:
Csollány Tamás