Színház

A napsugár fiúk

vígjáték, 2 felvonás, magyar, 2001.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Az amerikai kabaré hőskorát idézi fel Neil Simon világhírű komédiája két kiöregedett színészről, akiket váratlanul egy nagy tévécsatorna kért fel szereplésre. Negyvenegy esztendeig járták együtt az országot, majd összevesztek véglegesen. A színészek a nagy bohócok életében azonban nincs végleges. A fellépés csábítása örök. A két nagy komédiás perpatvara, küzdelme egymással és az öregedéssel a líra és a bohózat közötti ösvényen játszhatja korunk egyik szívbemarkoló s fergetegesen mulatságos művét.
A két nagy szerepet Amerikában Walter Mathau és George Burns vitte diadalra színpadon és mozivásznon. Követte őket Peter Falk és Woody Allen.
Magyarországon először Feleki Kamill és Balázs Samu keltette életre a darab alakjait. Most méltó örökükbe léphet Haumann Péter és Garas Dezső. Ahogyan a darabban is mondják: a komédia nagy ünnepe virrad fel...

A(z) Játékszín előadása

Bemutató időpontja:

1998. május 15., Játékszín

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

10/10
benkevaleria 2020 márc. 25. - 16:22:07 10/10
Szerintem fantasztikus előadás volt, nagyon tetszett! Nagyon jó párost alakított Haumann Péter és Garas Dezső, de a többiek is nagyon jók voltak. Fantasztikus volt pl. Lehoczky Zsuzsanna is, mint ápolónő. Azt hiszem egyszer, talán 2001-ben leadta a MTV is, felvettem anno még videokazettára és így még néhányszor meg tudtam nézni, de sajnos állásában ezeknek a kazettáknak is romlik a minőségük, így már nem annyira élvezhető, ezért, ha valaki tud nekem abban segíteni, hogy ugyanebben a szereposztásban dvd-n vagy más adathordozón meg tudjam vásárolni kérem segítsen! Előre is köszönöm! Egyébként mindenkinek csak ajánlani tudom, mert felhőtlen szórakozást biztosít egész estére, rengeteg nevetéssel! :)