Színház

A Notre Dame-i toronyőr

musical, 2 felvonás, magyar, 2017.

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Victor Hugo gyönyörű nagyregényéből született A Notre Dame-i toronyőr című musical, melyből egyszerre kapunk képet Quasimodo, Esmeralda, Frollo és Phoebus kapitány érzelmeiről és Párizs varázslatos hangulatáról. Fülbemászó Disney-dallamokkal és egy igazán szenvedélyes történettel andalít augusztusban a Szegedi Szabadtéri és a Budapesti Operettszínház bemutatója. Magyarországon még sosem láthatták a nézők a darabot.

Oscar-díjra is jelölt Disney-dalokkal érkezik Szegedre a világsikerű musical, mely szerelemről, hősiességről és elfogadásról szól. A Notre Dame-i toronyőrt még sosem adták elő ilyen körülmények között.

Varázslatos párizsi forgatag fogadja majd a nézőt A Notre Dame-i toronyőr előadásain, a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Victor Hugo regényéből Oscar-díjas csapat, Alan Menken és Stephen Schwartz írt nagysikerű musicalt, mely a világ számos országa után nyáron végre Szegedre érkezik a Dóm téri fesztivál és a Budapesti Operettszínház jóvoltából.

A musicalt még sosem láthatta a hazai közönség. Különleges lesz a szegedi dóm előtt tartott bemutató, hiszen első alkalommal adják elő olyan környezetben, melynek hangulata megidézi a világhírű francia katedrálist is.

Az eredeti darab alapjául a Disney-rajzfilm szolgált, melynek dalait szintén jelölték Hollywood híres aranyszobrára. Csodálatos történet tárul a nézők szeme elé, melyben a csúf, púpos, ám csupaszív Quasimodo csak arra vágyik, hogy a Notre Dame tornyaiból a párizsi emberek színes forgatagába kerülhessen, legalább egy napra. Megszökik fogvatartójától, az esperes Frollótól, de a tömegbe leérve végül mindenki kegyetlenül bánik vele. Kivéve a gyönyörű cigánylányt, Esmeraldát, akibe Quasimodo, Frollo és Phoebus is beleszeret. A bonyodalmakból csak a hős púpos képes megtalálni a kiutat.

Vezényel: Makláry László, Hermann Szabolcs
Közreműködik: a Budapesti Operettszínház Musical Együttese és Zenekara, a MÁV Pesti Broadway Stúdió növendékei, a Duda Éva Társulat, Kaszkadőrök, Artisták és a Szegedi Szabadtéri Játékok statisztái

A(z) Szegedi Szabadtéri Játékok - Dóm tér előadása

Stáblista:

Hozzászólások

tothjakab 2017 szept. 25. - 20:40:13
Az utóbbi évek leggyengébb musical elõadás az Operettben. Gyenge zene még gyengébb dalszövegek. Ennek ellenére nagy dicséret illeti Cseh Dávid Pétert a fõszerepben, nemcsak kiválóan énekel, jó színész is!
5/10
kambekk 2017 szept. 24. - 20:42:14 5/10
Az Operettben láttuk a ma délutáni elõadást.
Szép volt a színpadkép. Profik voltak az elõadók. De felejthetõ volt a zene. Vasárnap délutáni programnak jó volt, bár nem éreztem benne azt az elementaritást, azt a különlegességet, amit a médiakampány sugallani próbált róla.
Homonnay pozitív csalódás volt - végre nem vonyító torokhangból énekelt. Jól hozta a kicsit Jack Sparrow-osra vett cigánykirály karakterét.
Szomor Gyurinak nagyon kiforrott kellemes lett a hagja - és ki is gyûrta magát. Jót áll neki a kor.
Vágó Zsuzsi is nagyon jó volt vízköpõ manóként. És le a kalappal a leginkább gugolva, lógva, csimpaszkodva éneklõ "szobortárs" elõtt is.
1/10
toronyház 2017 szept. 23. - 22:10:36 1/10
Giccsparádé...