Színház

A Pál utcai fiúk

színmű, magyar, 2015.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk c. történetét dolgozták át azok a fiatalok, akik a több hónapos szereplőválogatás és próbaszakasz után, a célegyeneshez közeledve gőzerővel próbálnak a Seregélyesi Baptista Általános Iskola és AMI szervezésében.

A rendező, Kalányos Tamás elmondása szerint az előadás szövegét a gyerekek alkották a jeleneteket improvizálások során hozták létre.

"úgy gondolom ez a mű, ma is aktuális, örök darab. Mindenkinek volt Grundja, mindannyian hittünk az élethosszig tartó barátságokban. Bízom benne, hogy ez a lendületes, látványos előadás sikeresen átadja azt a világi lüktetést, amelyben a mai kor Nemecsek Ernője, Boka Jánosa, Geréb Dezsője nevelkedik."

A két felvonásos, szabadtéri előadást kaszkadőrök, élőzene, modern díszlet és jelmezek színesítik. A külsős rendezői gárda Budapestről csatlakozott ehhez a vállalkozáshoz, amelynek fő célja, hogy Seregélyes is felkerülhessen Fejér Megyei kulturális palettájára.

Hosszabb távú tervek mentén szeretnék bemutatni Molnár klasszikusát. Seregélyesen egy kulturális fesztiválkezdeményezés kapujában állnak a szervezők. Sajtos József az Iskola igazgatója és az előadás megálmodója kiváló házi gazdagként és producerként áll a Pál utcaiak mögé.

A(z) Seregélyesi Baptista Általános Iskola előadása

Stáblista:

Hozzászólások