Színház

A régi nyár

operett, 2 felvonás, magyar, 2013.

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Szerelem, féltékenység, vonzások és választások, csalódás, emlékek..., felnőtté válás, érzelmek, érzések..., anyai aggódás..., egymásra találás..., népszerű dallamok, mára már "örökzöld" slágerek, parádés szereposztás...

Lajtai Lajos és Békeffi István eredetileg Fedák Sárinak írta a darabot, de végül az 1928-as bemutatón (Budai Színkör) Honthy Hanna játszotta nagyszerűen. Az előadásban olyan kiváló színészek voltak partnerei, mint Turay Ida, Zilahy Irén és Gózon Gyula. Nem véletlenül lett az akkori színházi élet legtöbbet emlegetett produkciója, igazi szenzáció. Az óriási érdeklődésre való tekintettel ősztől már a Városi Színházban adták elő, és Honthy Hannával a főszerepben később film is készült belőle. A régi nyár azóta számtalan színház műsorán szerepelt.

Ezúttal színházunk csodálatos primadonnája, Kalocsai Zsuzsa lesz Mária, az ünnepelt művésznő, akinek lánya, Zsuzsi váratlanul érkezik haza. Az anya számára rövid időn belül egyértelmű lesz, Zsuzsi szerelmes, bár "a vágy titokzatos tárgya" még nem lépett be az életébe, de Mária tudja, hamarosan úgyis előkerül.

A színésznő szeretné távol tartani lányát a férfiaktól, megóvni attól a fájdalomtól, amit neki tizennyolc évvel korábban kellett megélnie. Az akkor történteket azóta se tudta elfelejteni.

Az élet abszurditása, a matematikai pontossággal ki nem számítható "véletlenek összejátszása" azonban - mint mindig - most is sajátos helyzeteket eredményez. Előkerül az egykori nagy szerelem, felelevenednek annak a bizonyos régi nyárnak soha el nem múló pillanatai, és Mária minden igyekezete ellenére Zsuzsihoz is megérkezik egy fiatalember...

A(z) Budapesti Operettszínház előadása

Bemutató időpontja:

2013. november 27., Budapesti Operettszínház

Stáblista:

Szereplők

Mária (híres színésznő)
Mimóza (öltöztetőnő)
Zsuzsi (Mária lánya)
Trafina (Mária szegény rokona)
Báró Jankovits János
Miklós (báró Jankovits fia)
Schlézinger (zongoratulajdonos)
Kitty (állástalan görl)
Lulu (állástalan görl)

Alkotók

Hozzászólások

10/10
kalzsu 2013 nov. 30. - 15:46:38 10/10
A Régi nyárról és Kalocsai Zsuzsáról minden itt:

https://www.facebook.com/kalocsaizsuzsahivatalos