Színház

A róka és a holló

mesejáték, magyar, 2012., 3 - 99 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az éhség, rettenetes dolog. De azt elképzelni sem tudja senki, hogy egy rókának milyen borzasztó érzés! Apró nyulak futkároznak a szeme előtt, a gyomrát, mintha pocok rágicsálná, és a nyála úgy csorog, mint a savanyú szőlő leve. Ilyen az, ha egy róka éhes... Ám az eszével csodát tesz az éhség! Hiszitek, vagy nem, ha egy rókának üres a gyomra, megtelik az agya ötletekkel! Persze csak olyan ötletekkel, amikkel eledelhez juthat... de azok olyan furfangosak, hogy felérnek egy pazar lakomával! Ha pedig a megszerzendő finomság egy illatos, gusztusos sajt, ami ott incselkedik a feje felett egy holló csőrében, akkor a róka agya egyenesen olyan terveket kezd el gyártani, amik senkinek sem jutnának az eszébe... hacsak nem egy másik róka az illető! Kockázatos vállalkozás ujjat húzni egy kemény csőrű hollóval... Ám a cél minden kínt megér: Ha a terv beválik, nem más a jutalom, mint az a szép, nagy, kerek... SAJT!

La Fontaine ma is népszerű fabulája került feldolgozásra a mesejátékban. A kedves történet - az eredetihez hasonlóan - rímben íródott, melyet vidám, gyerekek számára is könnyen megtanulható dalok fűszereznek.

Óvodásoknak, iskolásoknak egyaránt ajánljuk, ám a humort és nosztalgiát kedvelő felnőttek számára is maradéktalan kikapcsolódást nyújt.

A(z) Babszem Jankó Meseszínház előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások