Színház

A Rózsák háborúja

komédia, magyar, 2012.

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

A Rózsák háborúja című regény és film szerzőjének eredeti színpadi változata, a népszerű színész-páros, Détár Enikő és Rékasi Károly főszereplésével!

Minden válás valahol egy házassággal kezdődött. Szerelem első látásra, ásó-kapa, azután a hétköznapok. Rózsaszín köd után éles, hideg fények, illúziók után a valóság, munka, gyerekek, percre beosztott idő, monotónia... És a szeretet lassan átalakul - de mivé? Warren Adler vérbő fekete komédiája egy tizenhét éves kapcsolat felbomlásának, egy otthon, egy élet, egy álom széthullásának hiteles, olykor harsány, olykor hátborzongató, olykor meghökkentő, de végig nagyon emberi története. Ilyenek (is) vagyunk, ilyenekké (is) lehetünk - ha nem vigyázunk.

A(z) Városmajori Szabadtéri Színpad előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

2/10
Csirke.Jóóó csirke. 2012 szept. 01. - 02:04:04 2/10
Rettenet!A regényt nem olvastam, de a filmet láttam és a mai napig imádom.Azt hittem, hogy egy ilyen jó kis fekete komédiát nem lehet elrontani.Hát nem is rontották el, hanem szabályosan megerõszakolták...
A film a Rose házaspár kapcsolatának tündérbe illõ kezdetét, a kapcsolat ellaposodását, majd a két fõszereplõ pokoljárását, ezzel párhuzamos, fokozatos "bekattanását", végül tragédiáját mutatja be.
De a darabban mintha minden kifordulna önmagából. Megismerkednek, összeházasodnak, majd -csak úgy, ok nélkül- elkezdik egymást szabogatni. És szabogatják egymást fingos poénokkal, advil ultra reklámmal tarkított sitcom-halmazon, 2 órán keresztül.Igaz, hogy a darab elejére és végére hozzácsapnak még egy-egy felszínes "drámai" monológot, hogy vegyük mán' ezt komolyan...De ettõl ez még nem fekete komédia, vagyis morbid humorral fûszerezett DRÁMA, hanem csak egy olcsó vagy inkább ócska(?) vígjáték.Nekem túl sok volt az eltérés (és nem azokra a dolgokra gondolok, amiket azért kellett megváltoztatni, mert színpadon nem lehetett volna megvalósítani) és emiatt a következetlenség.Nincs mondanivalója.Nagyon nem tetszett ez a "koncepció".Óriási csalódás.2/10.
10/10
Mandzsi 2012 júl. 20. - 09:25:22 10/10
Tegnap este láttam a darabot. 10/10
Mindenkinek meg kellene nézni egysze.
Nagyon jól mutatja azt a történet, hogy egy idõ után már nincs megállás egymás bántásában