Színház

A sirály

színmű, 2 felvonás, 165 perc, német, 2015.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Ki saját életünk rendezője? És mit és hogyan mesélünk el ebből a színházban? Csehov három generációt vonultat fel egy birtokon, egy idilli tó partján, ahol a nyár látszólag eseménytelenül múlik el. A bécsi Burgtheater előadása egyszerre mesél életekről, és az életben játszott szerepeinkről.

Kosztja szerelmes a szomszéd birtokon élő Nyinába, Ők ketten egy új darab bemutatására készülnek. Megérkezik Kosztja anyja, a híres színésznő, Arkagyina és a szeretője, a sikeres író, Trigorin. A színésznő lekezelő megjegyzése miatt Kosztja megszakítja az előadást, és a mélyen megbántott fiú lelő egy sirályt. Az író számára csupán egy rövidke történet szüzséje ez: A tó partján él egy lány, boldogan és szabadon, mint egy sirály, ám feltűnik egy férfi, aki puszta unalomból elpusztítja a lányt. Akár a sirályt. Miközben az öregek az életről és a művészetekről értekeznek, a kiábrándult fiatalok élete a katasztrófa felé sodródik.

Színészek:
Christiane von Poelnitz, Daniel Sträßer, Ignaz Kirchner, Aenne Schwarz, Johann Adam Oest, Barbara Petritsch, Mavie Hörbiger, Michael Maertens, Martin Reinke, Peter Knaack

Díszlet: Stéphane Laimé
Jelmez: Kathrin Plath
Zene: Arno Kraehahn
Video: Sophie Lux, Anna Bertsch
Fény: Felix Dreyer
Fotográfia: Reinhard Werner
Dramaturg: Gabriella Bußacker

A(z) Nemzeti Színház előadása

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás