Színház

A széttört tál - a Kereszasztal Színház előadása

előadás, 2 felvonás, 150 perc

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Ajánlott korosztály: 3-5. évfolyam

Egy város valamikor a jövőben. Szellemváros. Az utcák néptelenek. Csupán egy kutya és egy lámpaoszlop emlékeztet a valamikori civilizációra. Nincsenek újságok. Nincs TV. Az emberek nem tudják, mit gondoljanak. Küzdelem az élhető jövőért, a képzelet erejéért, ami képes megváltoztatni az életünket…

Az előadás célcsoportja az a korosztály (10-13 évesek), mely a felnőtté válás azon szakaszában van, amikor a Ki vagyok én, és ki akarok lenni? kérdése válik központivá. Edward Bond sajátosan sűrű és széles összefüggés-rendszert megnyitó darabja kapcsán a résztvevőkkel közösen keressük a válaszokat.

“Nem akarok olyan népmesét vagy tündérmesét, ami úgy magyarázza meg az életet, hogy leegyszerűsíti. A fiatalok nem vennék komolyan.” (Edward Bond)

“A Bond kedvelte szélsőséges körülmények között csak az ösztönök működnek, a civilizáció felesleges (?) sallangjai lekopnak a szereplőkről. A szikár, néhány szavas tőmondatokban megfogalmazott kijelentések valójában persze húsbavágó, sokszor filozófiai mélységű kérdések, melyekre nem csak a karaktereknek, de a nézőknek is felelniük kell, ha tetszik, ha nem.” (Jászay Tamás)

Alkotók:
Író: Edward Bond
Fordító: Bethlenfalvy Ádám
Szöveget gondozta: Antal Klaudia
Design: Ceri Townsend, Theatre Ark, UK
Asszisztens: Hajós Zsuzsa
Rendező: Chris Cooper

Szereplők:
Anya/Lipták Ildikó
Apa/Nyári Arnold
Lány/Pájer Alma m.v./Bagaméry-Nagy Orsolya
Senki/Valaki/Farkas Atilla m.v./Szalai Ádám

 

Hozzászólások