Színház

A szőke ciklon

színmű, magyar, 2015.

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

A kacagtató komédia szerepeit Földes Eszter, Őze Áron, Szerednyey Béla, Józsa Imre és Csonka András alakítják: ők keresik a Buddha-szoborba rejtett gyémántot izgalmas kalandok és egyéb titkok közepette.

A rendezői koncepció egy közismert csapdát kerül majd ki, miszerint színpadi adaptációkban elvesznek Rejtő ragyogó narrációi. Tudvalevő, hogy a híres író a regényeit a gépíró kisasszonyok lakásán mondta tollba, illetve gépre. Ezt a legendát lovagolja meg a koncepció, hiszen az előadás maga is megjeleníti a fent említett körülményeket. Ezúttal Rejtő nehezített pályán mozog, hiszen a gépíró hölgy két perccel ezelőtt költözött be a lakásába, ezért még a helyszínen tartózkodik a költöztető, a zongorahangoló, az apa, sőt, még a szomszéd is láb alatt van, Rejtőt szorítja az idő és a jelenlévők bevonásával alkotja meg a történetet. Az előadásban hol Rejtő mesél, hol pedig a szereplők játsszák el a fordulatos történetet, melyhez természetesen zene is társul.

"Az élethez kell egy kis őrültség!" - és Evelyn Weston személyesen hozza el nekünk, miközben egy fegyenc szoros kíséretében az Álmodó Buddha nevű szobrocskát hajszolja, s ciklonként kapja föl s hurcolja Európán és a Szaharán át a borostát nem tűrő tudós Sir Bannistert. A népszerű regényéből készült színpadi adaptációban maga Rejtő Jenő is fölbukkan... Öt színész huszonöt szerepben meg még egy zongorista.

A(z) Játékszín előadása

Bemutató időpontja:

2015. augusztus 14., Játékszín

Stáblista:

Hozzászólások

prukuty 2018 jún. 19. - 14:24:23
Úgy tudtam, hogy Józsa Imre már itt hagyott minket. Rosszul tudom? Esetleg frissíteni kéne a színlapot?
8/10
doktormacko1 2015 szept. 18. - 17:39:37 8/10
8 / 10 Azt kaptam , amit vártam. Nem lesz az évad darabja , de két óra könnyed szorakozás . Napjainkra Rejtõ is egy kicsit megöregedett , de igazi klasszikus marad. Ezt dobják fel a szereplõk játéka.