Színház

A születésnap

dráma, magyar, 2000.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Váratlanul két férfi toppan be egy különös "vendégpanzióba" egy angol tengerparti nyaralóhelyen. Különös ez a panzió, mert a tulajdonosok, az elvirágzó szépségű asszony, Meg és "nyugágyellenőrként" dolgozó férje egyáltalán nem vár új vendégeket. Elég nekik az az egy, aki immár egy éve ott lakik náluk: Stanley, a valamikori zongoraművész, aki iránt Meg gyengéd érzelmeket táplál.
A két új vendég titkos megbízatással érkezik, s hamarosan kiderül, hogy Stanley érdekli őket. Kapóra jön nekik, hogy Stanley-nek épp születésnapja van, és hiába tiltakozik az érintett, a két férfi még a szomszéd lányt is meghívja, és "felejthetetlen" születésnapi zsúrt rendez az ünnepeltnek. A zsúron aztán elszabadul a pokol...

A születésnap egyik első méltatója így írt a színdarabról: "Teatralitásában magával ragadó. Szellemes. Szereplői elbűvölőek. A cselekmény, amely a maga verbális arabeszkjeivel egy felállított csapda lecsappanásából áll, elsőrangú." Az eltelt idő a kritikust igazolta: A születésnap az abszurd dráma egyik klasszikusa lett.

A(z) Radnóti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2000. december 22., Radnóti Színház

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Lakatos Mónika - Romanimo
2019. november 12., 19:30 Lakatos Mónika - Romanimo

Évszázados roma balladák és ritmusos pergetők a Müpában.

Jegyvásárlás