Színház

A Szürke váró

előadás, magyar, 2010.

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

A Szürke váró című egy felvonásos dráma az aktuális társadalomnak és problémáinak állít görbe tükröt. Teszi mindezt humorral és kellő öniróniával.

Mi történik velünk, ha egy szürke váróba kerülünk, ahol minden olyan ismerős, hétköznapian megszokott, kezdve a recepciós kisasszony kimért hangjától, a sorszámosztó automatáig és mégis minden olyan ismeretlen. Hogy reagálnak a különböző egyének, ha összezárjuk őket egy terembe, ahol hosszan kell várniuk és abban sem lehetnek biztosak, hogy mire?!

Vajon a legjobb arcukat mutatják egymásnak? Képesek őszintén létezni, beszélgetni és cselekedni? Vagy a végső elszámolás határán is ragaszkodnak a társadalom számára felépített és örökösen viselt maszkjukhoz? Létezhet még önzetlenség, segítőkészség és őszinteség felgyorsult világunkban? Van egy pont, egy hely ahol, még képesek vagyunk végig gondolni tetteink súlyát, cselekedeteink felelősségét? Képesek vagyunk egy jó ügyért együtt, közös energiákat latba vetve síkra szállni? A világ legnagyobb vállalatának alkalmazottai, kellő ügybuzgósággal és elszántsággal képesek lesznek hatni a világra?

A Szürke váró ezekre a kérdésekre keresi a választ.

Rámutatva az örök igazságra semmi sem csak fekete vagy fehér. Hogy a felgyorsult világunk számtalanszor kárhoztatott újításai, találmányai, megfelelő kezekben valódi vívmányokként hasznosulhatnak és célunkat elérni sokkal könnyebb, ha együtt közösen kezdünk bele egymást támogatva,...akkor is ha ez a történet pont most egy Szürke váróban játszódik.

A(z) Teatro Surreal előadása

Bemutató időpontja:

2010. október 1., Teatro Surreal

Stáblista:

Szereplők

Kinti nő (női hang)
Kinti férfi (férfi hang)

Hozzászólások

10/10
TonioLilla 2010 nov. 05. - 21:52:13 10/10 Előzmény somebody08
Tisztelt Olvasó! Mint a társulat törzslátogatója csak csatlakozni tudok az eddigi két véleményhez azzal, hogy aki szürke hétköznapinkban valóban meg akarja újítani az életkedvét annak ezt a darabot pihenten ráhangoltan végig kell élnie. S ehhez idõben fel kell ébredni, mert havonta maximum 90 társunknak adatik meg (pótszékekkel együtt), hogy ebben a fantasztikus felemelõ épülésben részt vehessen. Merem remélni, hogy sokan odafigyelnek és épülnek ebbõl a fantasztikus egy órából!!!!
10/10
somebody08 2010 nov. 04. - 12:02:46 10/10
Tegnap este volt alkalmam megnézni a darabot és nagyon-nagyon tetszett! Nehezen tudtam eldönteni, hogy viccesebb, mint amilyen elgondolkodtató, vagy elgondolkodtatóbb-e, mint amilyen vicces:) A színészi játék zseniális volt, a furcsa színpad-nézõtér elrendezés ellenére semmibõl nem maradtam ki, nagyon jól betöltötte az egész teret. Mindenkinek csak ajánlani tudom, én pedig köszönöm az élményt a társulatnak, meg a barátnõmnek, hogy elrángatott:)
10/10
szinpadra 2010 okt. 05. - 13:19:38 10/10
Volt szerencsém a bemutatót látni, és egy nagyon jó, magával ragadó elõadást láttam. Az dráma ötlete komoly, elgondolkodtató, amit egy szórakoztató, jól befogadható elõadásban adnak elõ a színészek. Az elõadók már a bemutatón is egymásra voltak hangolva és úgy éreztem, nagyon megtalálták magukat a szerepükben, nem lehet õket nem megszeretni az elõadás alatt. Mindenkinek csak ajánlani tudom.