Színház

A szűz és a szörny

tragikomédia, 2 felvonás, magyar, 2012.

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Szétégett arcú férfi él titokban egy nyolcadik kerületi lakásban: valamikor ő volt a környék rettegett ura, az alvilág egyik vezére: a Herceg. Az egyik áldozata azonban egy életre elcsúfította, így a Herceg bujkálni kényszerült. Régi "munkatársa" és barátja, Köcsög tartja a kapcsolatot közte és a külvilág között. Mindennapi beszélgetőtársa az egykori bérház házmestere, Samu bácsi, aki nagyon megszerette a rovott múltú szörnyet, és látván, hogy a Herceg egyre nehezebb anyagi helyzetbe kerül, dönt: albérlőt hoz a Herceg lakásába, egy fiatal lány személyében. A lány frissen jött az erdélyi havasokból, nem ismeri még a budapesti életet. Samu bácsi ezzel a lépésével elindítja a lavinát...
A tragikomédia megtörtént eset kapcsán íródott, a sodró humor és a reáltragédia keveredésével hajtja a cselekményt a végkifejlet felé. A darabot nagy sikerrel játszotta a kecskeméti Katona József Színház, ez az első budapesti bemutatója.

A(z) Újszínház előadása

Bemutató időpontja:

2012. május 26., Újszínház

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

nedike 2013 febr. 05. - 14:29:06 Előzmény Woody Allen-mániákus
Nagyon kicsi ez a terem, és olyan mintha a nézõ a szemben lévõ lakás ablakából kukkolna :-) Én így éreztem legalábbis. Jó darab, de szerintem a zene amit Ágnes csinál sokkal magasabb színvonalú mint maga az elõadás, valahogy a kettõ emiatt nem tud eléggé összefonódni.
Woody Allen-mániákus 2012 nov. 23. - 09:50:26 Előzmény bmv
Nem értem, milyen helység közepén ül a nézõ?
Budapest közepén?
Elég formabontó, szürrealisztikus hozzászólás volt - kibontanád?
10/10
bmv 2012 nov. 06. - 10:36:28 10/10
Nekem inkább tragikus,mint komikus.A helység méreteibõl adódóan, a nézõ a cselekmény közepében csücsül, egyszerûen képtelenség kívülállóként szemlélni az eseményeket.Igazi színházi élmény,kiváló színészekkel és rendezésben.Csak ajánlani tudom.