Színház

A tánc világnapja

előadás, 2009.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A klasszikus balett óriásának tartott Jean-Georges Noverre születésnapja, április 29-e 1982 óta a tánc világnapja. A táncművészet legnagyobb ünnepén a Nemzeti Táncszínház és a Magyar Táncművészek Szövetsége már hosszú évek óta gálaestet rendez, amelynek keretében adják át a Szövetség szakmai díjait. A gálaest az előző évben díjazott művészek és alkotók produkcióiból nyújt reprezentatív válogatást.
A kétrészes műsorban 2008 díjazottjai közül közreműködik: ifj. Zsuráfszki Zoltán néptáncművész, a Magyar Állami Népi Együttes tagja - "Az évad legjobb férfi táncosa"; Szász Dániel kortárs táncművész, a Tünet Együttes tagja - "Az évad legjobb férfi táncosa"; Jónás Zsuzsa táncművész, a Szegedi Kortárs Balett tagja - "Az évad legjobb női táncosa"; Pozsár Kitti néptáncművész, a Duna Művészegyüttes tagja - "Az évad legjobb női táncosa", Hajszán Kitti táncművész, a Szegedi Kortárs Balett tagja - "Az évad legjobb végzős növendéke"; Szabó Richárd táncművész, a Wiener Staatsoper Ballett tagja - "Az évad legjobb végzős növendéke", Gergye Krisztián kortárs táncművész, koreográfus, a Gergye Krisztián Társulat művészeti vezetője - "Az évad legjobb alkotója".
A hagyományokat folytatva 2009-ben is átadják még az Életműdíjat, "A táncművészetért" díjat, az Imre Zoltán Alapítvány díját és a Fülöp Viktor-ösztöndíjat.

A(z) Müpa előadása

Stáblista:

Hozzászólások