Színház

A tanítónő

színmű, magyar, 2012.

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

"A felvonás elején a szoba már derül, de igazán napos csak akkor lesz, amikor a tanítónő bejön. Mintha ajtót nyitván, vele együtt özönlenék be a nap."

Tóth Flóra elvégezte Pesten a tanítóképzőt, és most első munkahelyére, egy bácskai faluba érkezik. Tele van izgalommal, tettvággyal: végre tanítani fog! Igaz, hogy csak egy kis összevont, falusi lányosztályt, de így is nagyszerű! "Én az életre akarom nevelni a gyermekeket, erre a szép életre!" Alig várja, hogy befogadja a kedves kis falu. Öt hónap múlva megtiporva, szétszaggatva, agyon alázva menekül innen. És az egész szörnyű faluval együtt maga mögött hagyja élete nagy szerelmét is.
Bródy Sándor száz éve írt "falusi életképe" ma is minden elemében ismerős - a korrupció, a zaklatás, az álszent gőg, irigység, unalom -, minden olyan, mint ma, de még a boldog békeidők finomabb árnyalataival.

A(z) Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2012. február 3., Nemzeti Színház

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

abano 23 2013 ápr. 28. - 15:25:05
Egy szinészt ne a külsõ jegyek alapján itéljünk//Molnár P.//A derab jó, a szinészek
játéka is jó.A ""két generáció megtalálja a harmóniát. A tartamat hiven követi a forma.
7/10
surviver 2012 márc. 05. - 10:19:00 7/10
Kellemes darab, délutáni szórakozásnak éppen jó. Molnár Piroskán nagy lepel van, ami jó, mert a tehén alakját részben elfedi. Nagy Zsoltot kedvelem, de ebben a szerepben erõtlen.