Színház

A tenor háza

bohózat, 2 felvonás, magyar, 2003.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Mikroszkóp Színpadon létesített Tenor Háza a múlt, a jelen és a jövő bűneinek állít emléket. Az előadás alatt is lehet bűnözni, szünetben pedig erre a célra a büfé áll a kedves nézőink rendelkezésre. Alapítvány formában működünk. Aki jegyet vásárol, automatikusan tagja lesz az alapítvány kuratóriumának, és zajos tetszésnyilvánítással folyamatosan irányíthatja a fellépő művészeket. Esetleges fenntartásai esetén akár szét is nevetheti vagy tapsolhatja az előadást.

A kabarészínház előcsarnokában egy időszakos kiállítást lehet megtekinteni. A kiállítás tablóin a fellépő művészekről készült leleplező fotókat láthatjuk. A színpadon pedig hiteles jelenetekben próbáljuk rekonstruálni a többpártállam hétköznapjait. Mindannyiunk életét. Hogy közben mégis nagyokat lehet nevetni, az csak azért van, mert a helyzet egyáltalán nem vicces. Hiszen köztudott, hogy tenorista veszély van Magyarországon. A többi hangszín, például a basszus ellen már tudunk védekezni, a tenoristák ellen viszont szinte semmit sem tehetünk. Pedig próbálkozunk. Négyévenként új tenoristákat választunk magunknak, akik aztán folyamatosan szidják, leleplezik és teszik el láb alól egymást, de csakis azért, hogy közben elaltassák az éberségünket, hiszen ők valójában szövetségesek. A tenoristák.

Mi viszont nem adjuk. Hiába a tenoristák minden igyekezete, mi ragaszkodunk ahhoz, ami a miénk. Azt meg végképp ne áruljuk el nekik, hogy ami nekünk van, ami a folyamatos rendszer és kormányváltásokból megmaradt nekünk, az már régen nem sajt. Legfeljebb túró...""

A(z) Mikroszkóp Színpad előadása

Bemutató időpontja:

2003. április 11., Mikroszkóp Színpad

Stáblista:

Hozzászólások