Színház

A tudattalan - A Zöld Szalon/Semmi és soha

balett, magyar, 2008.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Zöld Szalon
Koreográfus: Duda Éva

A Zöld Szalon egy eltúlzott, groteszk, saját magából kifordult és eltorzult vidékre vezet el bennünket, ahol a tükörből féltve őrzött vágyaink bámulnak vissza ránk. A rövid történetekből felfűződő előadásban a kortárs rituálék sorát a századelő levegőjét idéző slágerek szegélyezik. A porondon félelemmel habart vágyak, elfojtott érzelmek, meredten kísértő álomképek tolonganak. Bársonyos kóbortestek egymás titkos szövetét simítják, kémlelik, válaszul kíváncsi, éhes tekintetek erednek nyomukba. A szertartás alatt fülledt-ringó, zaklatott ölekbe fúrják lényüket. Szövetség, bódult némaság, az egymást kémlelő, kukkoló bábokat kényszerű láncreakció köti izzadt gúzsba.

Semmi és soha
Koreográfus: Juronics Tamás

A tudattalan a "jéghegy" nem látható része, amely a "víz" alatt bújik meg, és ott dolgozik. Az örömelv vezérli, nem ismer időt, nem ismer teret. Én sem ismerem. Sokszor mégis tudom. Ő jobban tud engem. Irányít. Ha nem akarom, akkor is. Egyszerre jó és rossz. Kiismerhetetlen. Freud megpróbálta. Jung is, Adler és mások. Mindenki keresi. Én is keresem. Mit keresek? Hol keresem? A testben? A szívben? Az agyban? Az anyagban, a lélekben vagy a szellemben? Kivel is van dolgom nekem tulajdonképpen? Két koreográfus, Duda Éva és Juronics Tamás kutatja azt a valamit, ami a mélyből mozgatja az embert, lökdösi valamilyen irányba, amelyen talán lehet változtatni, ha rátalálunk - nem a tudattalanra, a kódra, ami hozzá vezet. Mint egyfajta kulcs. A megoldásé.

Két koreográfus, Duda Éva és Juronics Tamás kutatja azt a valamit, ami a mélyből mozgatja az embert, lökdösi valamilyen irányba, amelyen talán lehet változtatni, ha rátalálunk - nem a tudattalanra, a kódra, ami hozzá vezet. Mint egyfajta kulcs. A megoldásé.

A(z) Szegedi Kortárs Balett előadása

Bemutató időpontja:

2008. február 29., Szegedi Kortárs Balett

Stáblista:

Hozzászólások