Színház

A tündérlaki lányok

vígjáték, magyar, 2013.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Boriska egy gazdag báró szeretője lett. Csak így, jó híre feláldozásával mentheti meg özvegy édesanyját és három húgát a lecsúszástól, az anyagi összeomlástól... Ám mi történik, ha a testvérek az évek múlásával egyre telhetetlenebbek és pimaszabbak lesznek? Mi történik, ha a báróval folytatott viszonyból egyszer csak elillan a tűz? Mi történik, ha az önfeláldozó Boriska életében megjelenik az igaz szerelem, az újrakezdés lehetősége? Dönthet-e úgy, hogy neki is jár a boldogság? Mennyire erős a kísértés a jóra, ha a jóság jutalma a hálátlanság, a lemondás és a megvetés? És mi történik, ha a báró hirtelen a legkisebb lányra vet szemet?
Heltai Jenő majd százéves, keserédes darabja kacagtatva szembesít máig érvényes erkölcsi dilemmákkal. Szelíd iróniával megrajzolt karakterei önzésük, gyarlóságaik ellenére is szerethetők: éppen esendőségük teszi őket oly ismerősen emberivé.

A(z) Veszprémi Petőfi Színház előadása

Bemutató időpontja:

2013. február 1., Veszprémi Petőfi Színház

Stáblista:

Szereplők

Hozzászólások

dreamer1 2013 febr. 02. - 18:02:24
Kéry Kitti 40 évesen mint Boriska?Hát igencsak mellélõttek a szereppel...már lassan anyaszerepeket kéne játszania,de hajadon lányt biztos nem.Max.vénlányt:DTrokán Anna korban és alkatilag inkább alkalmas a szerepre.