Színház

A vágy villamosa

színmű, magyar, 2016.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"Az egész élet emlékekből áll, csak mindig a jelen pillanat múlik el olyan gyorsan, hogy észre sem vesszük." Tennessee Williams

Tennessee Williams - ahogy sokan nevezik, "az elveszett lelkek írója" - 1947-ben írta meg Pulitzer-díjas drámáját, A vágy villamosát, melynek sikere azóta is töretlen világszerte.

Főhősnője, a fásult, gyenge idegzetű, félelmei közt vergődő Blanche kétségbeesetten próbálja kizárni a valóságot: "Én varázslatot akarok! Én nem az igazat mondom, hanem azt, aminek igaznak kellene lennie!" Csakhogy húga szűkös külvárosi lakásában - ahová váratlanul, egyetlen bőrönddel érkezik - nincs varázslat!

Blanche húga, Stella itt él férjével, a lengyel bevándorló Stanley Kowalskival, boldog házasságban, gyermekük születését várva. A műveletlen, nyers erejű Stanley és az úrinőt játszó, fensőbbséges Blanche első pillanattól taszítják egymást. Vagy talán az ellenszenv épp a vonzalmukat leplezi?

Blanche menekül titkokkal teli múltja elől, Stanley azonban módszeresen igyekszik bizonyítani, hogy a nő valójában nem az, akinek láttatja magát. Két különböző világ találkozik általuk, a következmény pedig féltékenység, erőszak, őrület.

A darabot Hamvai Kornél új fordításában viszik színre.

A(z) Pécsi Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2016. február 5., Pécsi Nemzeti Színház

Stáblista:

Hozzászólások