Színház

A változatlanság hullámhossza

táncelőadás, 1 felvonás, 80 perc

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Táncszínházi előadás - Szepes Mária azonos c. regénye alapján.

Vajon van-e hatásunk mások életére? Hatalmunkban áll-e mások életét megváltoztatni? Van-e elég bátorságunk változtatni saját életünkön a kényszerű szembesülés után? Egyáltalán vezet-e ez bárhová, vagy minden csak törvényszerűen ismétli magát?
Ezeket a kérdéseket feszegeti az előadás a moderntánc, a néptánc és a flamenco szenvedélyes őselemeit alapul véve.

Az előadást ihlető Szepes Mária-regény 1986-ban jelent meg. Kiadását azért engedélyezték, mert a szerző science fiction formába rejtve írta meg az egyén és a társadalom egymásra hatását, fejlődését vagy épp nem fejlődését. Akkoriban ez a regényforma adott lehetőséget a társadalomkritika megfogalmazására, hiszen általa a történetek sosem hazánkban, hanem egy fiktív helyen, vagy akár egy idegen bolygón játszódtak, általában a jövőben.

A darab főszereplője egy fiatal férfi, akinek a magánélete totális válságba jutott. A körülötte és vele élő nők fogságában szenved, menekülni szeretne megoldatlan problémái elől. Hirtelen jött agyvérzése lehetőség ad neki a feledésre, ám a kóma sötétjében is felvillannak élete női és úgy tűnik, nincs számára kiút, önáltató hazugságai kíméletlenül utolérik.

Az Aldebaran Kompánia előadásának főszerepeit két meghívott színművész, Huszárik Kata és Kaszás Gergő játsszák.

A darab különlegessége, hogy nonverbális és verbális elemek egyaránt megjelennek benne, bár a regényből kevés szöveget emel át, ezek a részletek kifejezetten fontos elemei az előadásnak.

Zene: Ran Bagno, Concha Piquer, Postássy Júlia – Dévényi Ádám, Esti Kornél Zenekar: Éjszaka van.

Visual: MAKRÓ Kara Dávid, Skribek Anikó

Fény-és hangtechnika: Budai Géza

Zene és szöveg: Bodor Áron, Lázár Ágoston, Lázár Domokos, Horváth Kristóf, Pályi Ádám Zenei közreműködő: Oravecz Péter, Szántó Faszi Gábor, Fekete Márton

 

 

Stáblista:

Szereplők

Tem Asvin fiatalkori énje
A lelkiismeret hangja
Lilith, az anya
Lián, a feleség
Lina, a gyerek
Szpell, a Szerető

Alkotók

Hozzászólások