Színház

A végzet hatalma

opera, 2 felvonás, olasz, 2007.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A műfaj gyöngyszemeit bemutató, rendkívül sikeres operaelőadásait a Művészetek Palotája Giuseppe Verdi 1862-ben komponált művével folytatja, ezúttal is nemzetközi szereposztásban. A grúz Lado Ataneli Verdi, Puccini és a verista operák szerepeiben az egyik legkeresettebb bariton. 1989-ben Az álarcosbál Renatójaként debütált, két évvel később pedig első helyezett és nagydíjas lett Barcelonában, a legrangosabbak közé tartozó Francisco Vinas Énekversenyen. Nemzetközi karrierje 1996-ban indult, és már a következő évben óriási sikerrel mutatkozott be a milánói Scalában Verdi Macbethjében, Riccardo Muti vezényletével. A Nabucco címszerepében többek között a New York-i Metropolitanben is fellépett. Első szólólemezét Operaáriák címmel 2005-ben rögzítette.
Az est primadonnája, Miche'le Crider széles repertoárjában ugyancsak előkelő helyet foglalnak el a Verdi-szerepek. A világszerte ünnepelt drámai szopránt 1999-ben ovációval fogadta a közönség a Metropolitan Operában, ahol azóta is rendszeresen fellép. Napjaink olyan jelentős dirigenseivel dolgozott együtt, mint Daniel Barenboim, James Levine, Zubin Mehta és Riccardo Muti - hogy csak néhány nevet említsünk a sok közül.
Badri Maisuradze 1994 óta a Moszkvai Bolsoj szólistája. A Grúziában született drámai tenor a világ olyan nevezetes operaházaiban lépett fel - legtöbbször Verdi-szerepekben -, mint a berlini Deutsche Oper, a barcelonai Teatro del Liceo és a firenzei Teatro Communale; a milánói Scalában pedig 1999-ben mutatkozott be Rosztropovics vezényletével. A Miskolci Nemzetközi Operafesztiválon 2003-ban a magyar közönség is hallhatta. A lengyel Tomasz Konieczny ugyancsak 'jó ismerősünk': 2006-ban és 2007-ben éppen a Művészetek Palotájában aratott nagy sikert a Budapesti Wagner-napokon. Az előadást Kovács János személyében az egyik legkiválóbb magyar operakarmester, a Magyar Állami Operaház megbízott fő-zeneigazgatója vezényli.

A(z) Müpa előadása

Bemutató időpontja:

2007. szeptember 29., Müpa

Stáblista:

Hozzászólások