Színház

A vendég

előadás, magyar, 2016.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Az Amnesty International Magyarország és a Grund Színház közös előadása.

Vendégségben vagy. Más otthonába érkezel. Azaz más van otthon és nem Te. Le kell venni a cipőt? Hogyan viselkedj? Mit üzen az arcod, a tekinteted nekik? Befogadnak? Akarod, hogy befogadjanak? A Grund Színház előadásában improvizált jelenetekben keressük az ember és az otthon kapcsolatának sajátosságait, az idegen helyzet gyanakvó vagy kíváncsi természetét. Az improvizáció technikája lehetővé teszi, hogy a színészek játékán keresztül olyan kérdéseket kutassunk, amelyek foglalkoztatnak minket.

Háttér: Az "Élet határok nélkül - adj esélyt a menekülőknek" kampány célja, hogy a magyar társadalom befogadóbb és szolidárisabb legyen a hazánkba érkező és köztünk élő menekültekkel és menedékkérőkkel szemben. A kampány márciusban indult és október közepéig tart, amelynek során az Amnesty International Magyarország rendszeres közösségi programok és interaktív események szervezésével biztosítja, hogy az uralkodó idegenellenes retorika mellett megjelenhessen azoknak is a hangja, akik esélyt akarnak adni a kiszolgáltatott embereknek.

A Grund Színház körülbelül 15 éves elhivatott munka eredménye. A folyamat 1998-ban kezdődött; Andrew Hefler, a Színház szellemi atyja és a társulat tartópillére ekkor kezdett el foglalkozni az improvizáció műfajának kiterjesztésével, oktathatóságának kérdésével és ezen alapvetően színháztechnikai módszer újragondolásával. A Grund színház ennek a tevékenységkörnek az intézményesülése.

A(z) Grund Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások