Színház

A víg özvegy

operett, magyar, 2011.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A 2011-es évad második bemutatója Lehár Ferenc egyik legnépszerűbb és legjelentősebb operettje, A víg özvegy lesz. A produkció rendezője, Kozma Péter pályáját ugyan Magyarországon kezdte, hiszen többek között a Magyar Állami Operaházban is dolgozott, diplomáját viszont az Amerikai Egyesült Államokban szerezte, és azóta is ott dolgozik jelentős társulatoknál operarendezőként.

Parádés szereposztásra számíthatnak A víg özvegy nézői: olyan népszerű színészeket sikerült megnyerni a produkcióba mint Haumann Péter, Bajor Imre, Csákányi Eszter, Molnár Piroska, Hernádi Judit, Földes Tamás és Szacsvay László. Az operaénekesek közül Herczenik Anna, Keszei Bori, Boncsér Gergely, Gárdai Gábor és Kálmán Péter kápráztatja el a nézőket.

Kozma Péter rendezőt a színészek még nem ismerik, de mindegyikük úgy nyilatkozott: várják a közös munkát. Bajor Imre és Hernádi Judit interneten próbált meg utánanézni a munkásságának, és bizakodva tekintenek a próbaidőszak elé. Mindig örülnek, ha új rendezővel lehet dolgozni, hiszen az motivációként hat egy színészre. Míg Bajor először lép a Dóm tér színpadára, addig Hernádi már nem újonc a csillagtetős színház, és szívesen emlékszik vissza a hajnalig tartó beszélgetésekre, az izgalomra a különös, szabadtéri premier körül.

Csákányi Eszter is most szerepel először a Szabadtérin, bár már sok jó előadást látott itt. Véleménye szerint A víg özvegy sem marad le majd ezek mögött, hiszen egy minőségi operettről, gyönyörű zenéről, erős műről van szó. Zeke Edit díszlete az akusztikus élmény mellett a látványt is különlegessé teszi, hiszen díszletként egy monumentális, eldöntött Eiffel-tornyot álmodott meg, mögötte pedig vetítéssel jelzik a várost.

A friss Nemzet Színésze, Molnár Piroska számára külön öröm, hogy együtt játszhat Hernádival és Csákányival, hiszen barátnőinek tekinti őket. "Ennek az operettnek gyönyörű a zenéje és a librettója. A kellemes nyárestéken arra van szüksége az embernek, hogy elandalodjon. A víg özvegy erre tökéletesen alkalmas."

A(z) Szegedi Szabadtéri Játékok - Dóm tér előadása

Stáblista:

Szereplők

Glavari Hanna
Gróf Danilovics Danilo
Báró Zéta Mirko
Valencienne
Camille De Rosillon
Sebastian Cascade
Raoul Saint Brioche (diplomata)
Kromov (politikai tanácsos)
Olga (a felesége)
Bogdanovics (konzul)
Sylviane (a felesége)
Prisics (katonai attasé)
Praskovia (a felesége)

Alkotók

Hozzászólások