Színház

A vihar

előadás, 80 perc, 2015.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Mindannyiunk életében vannak olyan felkavaró pillanatok, amelyek hatására vihar tör ki lelkünkben vagy a közvetlen környezetünkben. Okozhatja ezt egy szakítás, egy családtag elvesztése, bármi, ami félelmet kelt. A megnyugváshoz távol kell kerülni a viharos vizektől, egy nyugodt szigetre.

Shakespeare A vihar című művét vette alapul a cseh rendezőpáros, és végül tényleg csak egy fő gondolatot ragadott meg a darabból: a szigeten, magányosan, ráébredhetünk-e, hogy hol rontottuk el, vagy hogyan kell folytatnunk az életünket? Négy fiatal ember szakad ki hirtelen a mindennapokból és találja magát a "szigeten", ahonnan csak úgy vezet út vissza, ha megérti miért került oda. Furcsa időutazás, de olyan, mintha bármelyikünkkel megtörténhetne.

A visegrádi országokból érkezett színészek több nyelven is szólnak hozzánk, beszélnek, vallanak, keresik az útjukat - A viharban hallunk angol, magyar, lengyel monológokat is. A vihar számtalan nemzetközi fesztiválon szerepelt és nyert díjakat, az előadás először látható Magyarországon.

A cseh független színházi terület egyik kiemelkedő sikertörténete a SKUTR rendezőpárosának karrierje. Martin Kukučka és Lukáš Trpišovský egy kis stúdiószínházban kezdték pályájukat és rendhagyó rendezéseinek, formabontó elképzeléseiknek eredményeként ma már a prágai Operaházban is dolgoznak, sőt tanítanak több művészeti egyetemen. Nemrég alakították ki az STK Theatre Concept alkotóműhelyt, ahol más kortárs cseh rendezőknek is adnak lehetőséget a bemutatkozásra. A MU Színházban november 11-én bemutatatott Nick ennek a műhelynek az egyik kiemelkedő előadása volt, most pedig a két alapító előadását nézheti meg A vihar címmel a közönség, szintén a MU Színházban.

Játsszák: Kassai Csongor (SK/HUN); Dawid Rafalski (PL); Przemek Kosinsky (PL); Zeljko Maksimović (SRB)

Producer: STK Theatre Concept/ SKUTR

Koproducer: Fundacja Stuki Arteria, FLY Production, Manna Kulturális Egyesület

A(z) MU Színház előadása

Vélemény: