Színház

A walkür

zenés dráma, 3 felvonás, német, 2008.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A nibelung gyűrűje első estéje ismét nemzetközi sztárszereposztásban lesz látható-hallható. Stefan Vinke német tenor, aki 2015-ben debütál a Budapesti Wagner-napokon, 2006 óta énekli Siegmund és Siegfried szerepét Kölnben, Velencében, Lisszabonban, Berlinben és a Salzburgi Húsvéti Játékokon. Hunding, a rettenthetetlen harcos alakját az a Walter Fink kelti életre, akit harminc éve a Wagner-repertoár egyik legjelesebb képviselőjének tartanak. A német basszus a Bécsi Állami Operaházban mintegy hetven szerepet alakított több mint hatszázötven előadásban, s 2011-ben megkapta a patinás dalszínház Kamaraénekes címét.
A Lettországban született Egils Silins a neves Hallé Zenekar lelkes kritikai visszhangot kiváltott Walkür-felvételén énekli a félszemű főisten szerepét, de Wotanként láthatta őt a közönség a Monte-carlói és a Zürichi Operaház Walkür-produkciójában is. A svéd szoprán, Iréne Theorin a rangos internetes operaportál, az Opera Britannia szerint napjaink egyik legjobb Wagner-énekese, aki Berlinben, a milánói Scalában, a Müncheni Operafesztiválon, a Művészetek Palotájában és a Dán Királyi Operaház DVD-n is megjelentetett Ring-produkciójában énekelte a lázadó walkür szerepét.
Németh Judit a legkeresettebb magyar Wagner-énekesek egyike. A Bayreuthi Ünnepi Játékokon tizenhárom alkalommal lépett színpadra 2000 és 2007 között Andrew Davis, Fischer Ádám és Christoph Ulrich Meier vezényletével.

A(z) Müpa előadása

Bemutató időpontja:

2008. június 20., Müpa

Stáblista:

Hozzászólások