Színház

Add kölcsön a feleséged!

vígjáték, magyar, 2010.

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

A miniszter politikai karrierje csúcsára ért: bármelyik nap várható az államfő telefonja, hogy a kabinetváltással egy időben miniszterelnökké nevezze ki őt. Az örömbe azonban egy kis üröm is vegyül: Bouladon képviselő, aki különben rendes körülmények közt a barátja, meghökkentő kéréssel áll elő: szeretne egy hetet a miniszter feleségével tölteni a mesés Antillákon, s ha ez a vágya nem teljesül, megszellőzeteti a sajtóban a miniszter korábbi adócsalási panamáit. A miniszter természetesen fűt-fát, értsd: tetemes pénzösszeget és szexéhes PR managert is beígér, de, hogy végül ki utazik a szigetekre, és megcsörren-e a vágyott telefon - csak a tavaszi bemutatónkon áruljuk el.

A(z) József Attila Színház előadása

Bemutató időpontja:

2010. április 24., József Attila Színház

Stáblista:

Szereplők

Bertrand Guéraud (miniszter)
Antoine Bouladon (képviselő)
Pauline Guéraud (a miniszter felesége)
Raoul Thibaut (a miniszter titkára)
Agathe Mareuil (sajtótitkár)
Nathalie Klein (újságírónő)
Az elnök

Hozzászólások

Criobs 2011 ápr. 07. - 23:42:33
korrekció: egyetérteni
Criobs 2011 ápr. 07. - 23:38:49
Sajnos én nem tudok egyet érteni az elõttem szólókkal. A darab eleje még egész jól indult, de a második felvonás alatt már unatkoztam, a vége pedig kifejezetten gagyira sikerült. Az elsõ hallásra még szórakoztató poénokat késõbb az unalomig csépelték, és néhány erõltetett szóviccet is elsütöttek. Némelyik részt túljátszották a színészek, ezáltal meglehetõsen mûvire sikerült.

A díszlet elemeit különös mûgonddal válogathatták össze, ugyanis a legtöbb kellék, ami a színpadon szerepelt, mind más-más stílusirányzatot követett. Volt ott kerti bútortól kezdve, átlátszó mûanyagszéken és üvegasztalon át, 19. század eleji rekamiéig és giccses bárpultig minden. (Olyan dolog is, amiknek semmi funkciója nem volt az elõadás során.) Egyszóval: semmi nem illett össze.

Nagy mélységet nem érdemes a darabban keresni (már csak azért sem, mert vígjátékról van szó), de személy szerint többet vártam az elõadástól.

A PORT-on, illetve az elõadást reklámozó szórólapon közzétett ismertetõ, több ponton is téves információt tartalmaz.
Elõször is az államfõ telefonja teljesen váratlan (nem „várható bármelyik nap”), ebbõl kifolyólag a miniszterelnökké való kinevezés sem látható elõre. Sõt, egészen váratlanul éri a hír hallata a mezõgazdasági minisztert. Érdekes, hogy ezt a telefonbeszélgetést az ismertetõben elõre lelövik, ugyanis mondhatni, hogy ez a darab csúcspontja. (Illetve lett volna, ha a gyanútlan nézõ nem olvassa el elõre az ismertetõt.)
Másodszor Bouladon képviselõ az ajánlatát nem az államfõ telefonhívása után, hanem jóval elõtte közli. (Így nem az „öröm”, hanem az „üröm” van elõbb.)
Harmadszor a PR Managerre vonatkozóan nincs utalás konkrétan és egyértelmûen, hogy „szexéhes” lenne, mint azt az ismertetõben állítják.
10/10
Mandzsi 2011 márc. 29. - 13:33:20 10/10
Tegnap elmaradt az Ikrek és ezt játszották helyette.....MINDENKINEK AJÁNLOM!!! végig nevettem az egészet!! nagyon tündéri volt benne mindenki!!!
varazsloo 2010 dec. 28. - 00:23:52 Előzmény Kókuszka
Sziasztok van 2db jegyem.
Kókuszka 2010 máj. 04. - 21:11:50
Józsa Imre biztos ebben is nagyon jó,
10/10
drfaj 2010 máj. 03. - 21:49:41 10/10
Bízom benne, hogy Létay Dóra továbbra is a szokott magas színvonalat hozza és felejthetetlen estét szerez a rajongóinak.