Színház

Afterlight

előadás, magyar, 2011.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Nizsinszkij fotói és geometrikus rajzai, klasszikus és modern balett, kontakt improvizáció, jóga, tai chi és capoeira. Mindezek az angol Russell Maliphant új előadásának forrásai, ihletői.

Russell Maliphant útja a Royal Ballet School után egyenesen a Royal Ballet Company-ba vezetett, de hamarosan önálló útra tért, hogy táncosként a DV8-tel, Michael Clarkkal, Laurie Booth-szal és Rosemary Butcherrel dolgozzon együtt, emellett pedig anatómiát, fiziológiát, és biomechanikát is tanult. 1996-ban alapította meg társulatát, hogy szerteágazó tapasztalatait a kortárs táncban kamatoztassa.

A tánctörténetben új korszakot nyitó Orosz Balett megalapításának százéves évfordulójára 2009-ben a londoni Sadler's Wells Gyagilev-estet rendezett, amelynek keretében négy koreográfus által erre az eseményre készített darabjait mutatták be. A munkák mottója Gyagilev egykori felhívása volt Jean Cocteau-hoz: "Lepj meg!". Maliphant az Orosz Balett ikonikus szólistája, Vaclav Nizsinszkij munkásságából merítve alkotta meg azt a tizenöt perces szólót, ami a nagy sikernek köszönhetően két táncosnővel bővülve egész estés darabbá fejlődött.

A(z) Trafó előadása

Bemutató időpontja:

2011. április 14., Trafó

Stáblista:

Hozzászólások