Színház

Ágacska

zenés mesejáték, magyar, 2003.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Régen várt csomagot bontogat műtermében a festő és négy színész barátja, majd amikor a csomagból előkerül a varázsgong, semmi akadálya, hogy a tárgyak és a színészek átváltozzanak és elkezdődhessen a Játék.

A Játék, amelyben Ágacska, az öreg platánfa legifjabb hajtása, a Festő keltette hatalmas viharban a földre pottyan és elkezd megismerkedni a környező világgal. De miközben megtudja, hogy a Gomba - gomba, a Lepke - lepke és a Virág - virág, hirtelen rádöbben, hogy fogalma sincs arról, hogy ő maga kiféle-miféle. Mivel pedig erre a kérdésre új ismerősei sem tudnak választ adni, Ágacska elindul, hogy megismerje az Embert, akire a Gomba szerint hasonlít.

Útja során katonáskodó kacsákkal találkozik, akik közül Dani kacsa végleg társául szegődik, majd a kacsák ellen hadat viselő békák közé keveredik, ahonnan pedig Berci békával együtt mennek tovább. Végül a Pösze egérrel válik teljessé a társaság, amelynek minden tagja őriz valami félelmetes és fájó emléket az Emberről. Így nem akarják Ágacskát az Emberhez engedni, de amikor kiderül, hogy Ágacska hajthatatlan, mégiscsak elkísérik.

Az Ember viszont, ahogyan kiderül, nem olyan gonosz, ahogyan az emlékeikben él: az asztalos kicsinosítja Ágacskát, hogy még jobban hasonlítson az emberre; a fogorvos meggyógyítja Pösze egér fogát, a mentőorvos pedig helyére igazítja a megnyúlt farkincáját; a szemorvos szemüveget ad Dani kacsának - a varázsló pedig kiveszi Berci béka szájából a horgot. A varázslótól végre Ágacska is megtudja, kicsoda ő. Boldogan repül vissza varázsköpenyében az öreg platánfa csúcsára, ahonnan lesodorta a vihar.

A(z) Vörösmarty Színház előadása

Bemutató időpontja:

2003. január 15., Vörösmarty Színház

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások