Színház

Álmok a szekrényből

előadás, 2003.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Szárnyaló képzelet, vágyódás - 2003-ban ez a témája Nagy Fruzsina show-jának, amely a hétköznapok szürkeségét cseréli fel egy színekből és formákból kevert divatturmixra. Az előadás - a tavalyihoz hasonlóan - a divatbemutatók hagyományos felépítését átalakítva, egy látványos performansz keretében mutatja be Fruzsina, Sosa (a TÁP Színház jelmeztervezői) és független tervezők alkotásait.

Álmok, rémálmok, képzelgés - nem hétköznapi ruhák egy hétköznapi történetbe beleszőve. Egy átlagos családi vacsora, a gondjaikkal küszködő családtagok készülődése a lefekvéshez. Vita, verekedés, kiabálás, sírás - mindennapi dolgok, minidrámák az asztal körül. A részeges apuka, hisztérikus anyuka, hadirokkant nagypapa, szenilis nagymama, betegesen diétázó nővér, drogos báty és ártatlan kislány álmai és hallucinációi a kerete annak, ahogy a különleges kollekció darabjai a kifutóra kerülnek, mint egy-egy álom vagy lelkiállapot tükörképei.

Álomruhák - divattervezés másképp. A szekrényből kiömlő ruhákat színészek, táncosok, kaszkadőrök, civilek mutatják be. Ezek az öltözékek inkább jelmezek, mint ruhák, egyik hordhatatlan, a másik még hordhatatlanabb és a harmadikba sem tudnánk reggel beleugrani. A szabásmintán túl ebben az anyaguk is akadályozna bennünket - a tervezők gumiba, papírba, fémbe, üvegbe, műanyagba szabták álmaikat. Ezek a "ruhák" egészen másképp öltöztetik a testet, mint a megszokott divatbemutatókon látható kollekciók. Itt nem a hordhatóság a lényeg, hanem a fantázia korlátlan szárnyalása. A kollekciók témái is különlegesek: focimeccs, ételek, állatok, szürreális-erotika, tündérmesék, szörnyek, videojátékok.

A(z) Trafó előadása

Bemutató időpontja:

2003. december 5., Trafó

Stáblista:

Hozzászólások