Színház

Alžběta Michalová: Autista

előadás, 90 perc

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Slovácké Színház (Csehország) előadása. Az előadás cseh nyelven kerül bemutatásra, magyar nyelvű felirattal és magyar szinkrontolmácsolással.

Gyakran azt mondják, hogy az autisták saját világukban élnek. Úgy gondoljuk, hogy ez hülyeség – az autisták itt élnek mellettünk és velünk. Kaspar egy közel húsz éves férfi, akinek van egy húga, aki a legközelebb áll hozzá a világon. És az ő húga ebben a nehezen érthető világban kíséri mindennapi kalandjait. Kaspar keményen próbálkozik, hogy normális életet éljen, találjon magának egy nőt, legyenek barátai. De az, ami az ő fejében van, ezek a látszólag átlagos dolgok majdnem hogy lehetetlenné válnak. Gyakran nehéz és gyakran hihetetlenül vicces is. Kašpar és a húga sokat nevetnek együtt és a világ is gyakran nevet Kašparon.
Az előadás azokat a kérdéseket feszegeti, hogy mi a normalitás határa, mi egyáltalán az, hogy normális és hogy vajon hogyan tudunk boldogan élni ezen a világon. Egy kortárs játék egy fiatalemberről, aki autizmussal él. Családjáról és barátairól. A világ, amelyben mindannyian együtt élünk.

Rendező: Zetel
Tervezés: Jitka Fleislebr
Zene: Ondřej Kyas
Dramaturg: Alžběta Michalová

Szereplők:
Kašpar: Josef Kubáník
Matka a dalsi: Alžběta Mahdalová
korábban Barbora Nesvadbová
Marta: Tereza Hrabalová
Szomszéd: Pavel Majkus

 

Hozzászólások