Színház

Amint a mennyben

előadás, magyar, 2011.

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Daniel, a világhírű karnagy váratlanul úgy dönt, felhagy eddigi életével, és visszavonul. Gyermekkora helyszínén, egy kis svéd faluban telepszik le, hogy végre nyugalmat találjon. A falucska örömmel fogadja a zenemágust, aki egy szempillantás alatt a helyi kórus élén találja magát. Ezeken a derűs csütörtökökön kezd el újra rátalálni önmagára, a szeretetre és a gondoskodásra. Észre sem veszi, hogy végül ismét a zene fontosságát, megváltó erejét hirdeti kis csapatának.

A karmester jelenléte azonban a lakosság életében is változásokat indít el. Danielnek meg kell küzdenie a féltékeny vénkisasszonnyal, a helyi pappal, a brutális férjjel, és általában: mindenkivel, aki félti az idegentől "jól megérdemelt" pozícióját.

"...Amint a mennyben, úgy a földön is". A bűnbocsánatnak azonban ára van. És néhány dolog nem az, aminek látszik. Az új szerelem vajon szerelem-e? A nyugalom és béke apró szigete milyen titkokat rejt? A megváltáshoz elengedhetetlen-e, hogy mi magunk is megpróbáljunk másokat megváltani? Hol ér véget a magány, és hol kezdődik a közösség?

2005-ben hazánkban is bemutatták Kay Pollak svéd rendező 'Hétköznapi mennyország' című filmjét, melyből Matuz János komponált színdarabot a kaposvári Csiky Gergely Színház számára. Funtek Frigyes rendezőt most először köszönthetjük teátrumunkban, aki rögtön egy templomi kórus élén találhatja magát.

A(z) Csiky Gergely Színház előadása

Bemutató időpontja:

2011. november 11., Csiky Gergely Színház

Stáblista:

Szereplők

Daniel Dareus (karmester)
Stig Berg (lelkész)
Inger Berg (a lelkész felesége)
Lena (pénztáros)
Conny (kamionsofőr)
Gabiella (Conny felesége)
Arne (bolttulajdonos)
Siv (a korus egykori vezetője)
Olga (kórustag)
Holmfrid (kórustag)
Amanda (kórustag)
Erik (kórustag)
Florence (kórustag)
Torre (kórustag)
Szervező
TV-riporter

Hozzászólások