Színház

an hour of

táncelőadás, 2014.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Ötlet, szerzők: kadrinoormets, Kadi Maria

Az "an hour of" nem táncelőadás a szó szoros értelmében, hanem a sporthoz hasonlítható. Atlétának lenni annyit jelent, hogy a határaid felé tolod magad, hogy mentális és fizikai gátakon egyaránt felülemelkedsz. Azonban mi nem vagyunk atléták, ami azt jelenti, hogy az akadálypályát le kell fordítanunk egy művészeti szókincsre: a három legfontosabb fogalom a "összpontosítás", "élvezet" és "egy történet".

- kadrinoormets (1988), szabadúszó előadó és író
Az "an hour of" az első közös projektünk, ami olyan hosszú ideig tartott, mint amilyen hosszú az ismeretségünk - vagyis nem hosszú. Egy random bulin botlottunk egymásba és valamilyen oknál fogva egy közös projekt készítéséről kezdtünk beszélgetni. Nem ismertük egymást, nem ismertük egymás barátait sem, nem volt garancia, de ez a random bulin elinduló csevej nagyon hamar valósággá vált - rezidencia rezidencia után, bemutató bemutató után következett. A környezetre reflektáltunk, a reflexióból dialógus lett, és a dialógus visszafelé is hatott. Egy ponton, valahol kinn a semmiben rájöttünk, hogy rokonok vagyunk - mindent egybevetve, ez egy gyümölcsöző folyamat volt.
Az "an hour of" egy egy órás akadályfutás, ahol minden váltóbot megvan a kezdő vonalnál, még sincs egyetlen, a végpontra utaló célzás sem. Fizikai memória a tájfutáshoz, jelenlét a túléléshez. Mintha a nyertes nem lenne annyira megjósolható, sokan vannak közülünk a pályán. De mivel ennek semmi köze a versengéshez, magunkhoz képest mérünk. A sport számok helyett ritmusban számol.

- Kadi Maria (1987), zenész és történelemtanár
Az "an hour of" az első közös projektünk. A drámaiskolai felvételin találkoztunk - egyikünk bejutott, másikunk nem. Éltük tovább külön az életünket, amíg egyikünk úgy nem döntött, hogy otthagyja a drámaiskolát. Miután összefutottunk egy bulin, elkezdtünk beszélgetni és hamar rájöttünk, hogy egyszer mindenképpen valamit közösen kell létrehoznunk. Így született meg ez a projekt. Ennyire egyszerű volt. Hogy az emberek miért néznek sportot, az egy teljesen másik rejtély.

A(z) MU Színház előadása

Stáblista:

Vélemény: