Színház

Angyali utazás

balett, 2003.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Újonnan álltunk össze társulattá. Az a rögeszménk, hogy a tánc kódnyelvén úgy szólaljunk meg, mint mindenkor az erős művészet: mindenkit megrázóan, meggondolkodtatóan, meghatóan. Tehát az érzelmek gesztusnyelvén: szívvel és ésszel is érthetően. Átütően és félreérthetetlenül - legalább hangulatában, attitűdjében, moralitásában. A nagy klasszikusok és az igazi modernek mindig félreérthetetlenek voltak, sosem zavarosak. Nem hadonásztak azzal a képmutató igénnyel, hogy abba mindenki értse bele, amit akar.

Vállaltan vallomásos első előadásunk arról szól, miként jön, miként jöhet létre, jóindulatú és konstruktív, nagy lelkierőt adó segítséggel az új minőséget jelentő produkció, illetve, ezen túlmutatóan, hogyan teremtődhetnek új emberi alkotások. Bodor Johanna és Boda János szakmai találkozása eredményeképp a modern tánc és a néptánc érdekes és izgalmas ötvözete jött létre. Mondhatni új táncnyelv született meg az alkotók nem kis örömére.

A XXI. századi csillogó és egyben nyomasztó világ terméke ez az előadás. Fiataloké. A jegeces üzleti világ, az éjszakák bujasága, a fiatal művészek út- és helykeresésének drámai táncjátéka. Energikus, dinamikus, kíméletesen cinikus és egyben életigenlő. Humorral, mely nélkül az élet, a hit és az optimizmus elveszne.

A(z) Szigligeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2003. május 16., Szigligeti Színház

Stáblista:

Hozzászólások