Színház

Anna Karenina

balett, 2019.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Győri Balett bemutatója a világirodalom egyik leghíresebb románca, az Anna Karenina táncszínházi adaptációja lesz, amelyet Velekei László Seregi- és Harangozó-díjas koreográfus állít színpadra. A Tolsztoj klasszikus művén alapuló koreográfia középpontjában Anna, a tragikus sorsú asszony áll, az ő szenvedélyes szerelmét, vívódásait és előlegezett bukását ülteti át a győri együttes a tánc nyelvére.

Tolsztoj 1872-ben szemtanúja volt annak, amikor egy fiatal nő, féltékenységi rohamában egy tehervonat elé vetette magát. Az írót a halott, összeroncsolt nő látványa sokáig nyomasztotta. Tizenegyszer dolgozta át művét, mire megszületett a végső változat, amely Annát az irodalom legnagyobb hősnői közé emelte.
Velekei a női psziché nagy ismerője, alkotói œuvre-jéból rendre kiemelkednek az önsorsrontó, elbukott női lelkek motivációit vizsgáló koreográfiák, ebbe a sorba illeszkedik a sikeres, mindenki által megbecsült asszony története is: Annának mindene megvan, amikor egy végzetes napon találkozik a fényes karrier előtt álló, jóképű fiatal katonatiszttel, Vronszkij gróffal. A teljes élet, a nagybetűs szerelem után vágyódó férjes asszonyt örvényszerűen ragadja magával ifjú szeretője iránti szenvedélye, egészen a tragikus végkifejletig. Amikor pillantásuk először találkozik, Anna élete megpecsételődik, bukása ettől kezdve elkerülhetetlen.

A(z) Győri Balett előadása

Bemutató időpontja:

2019. december 21., Győri Balett

Stáblista:

Alkotók

nov. 22.
  • Nagyszínpad
nov. 23.
  • Nagyszínpad
nov. 26.
  • Nagyszínpad
nov. 27.
  • Nagyszínpad
nov. 28.
  • Nagyszínpad
dec. 21.
  • Fesztivál Színház (budapesti bemutató)

Hozzászólások

Parno Graszt lemezbemutató koncert a Müpában február 14-én!