Színház

Antigona

előadás, 3 felvonás, olasz, 2011.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A cselekmény nem azonos a mindenki által ismert, Szophoklész által írt Antigoné történettel, hanem annak folytatása. Antigoné nem hal meg, hanem sikeresen az erdőbe menekül. Ekkor már férjes asszony, és Euristeo, a zsarnok Kreón fiának gyermekét várja. A kislánynak Antigoné menekülésekor nyoma vész. Kezdetben egy pásztor veszi gondjaiba, majd Kreón nővére neveli, eltitkolva származását.

Egy jóslat alapján - s mert menyét halottnak hiszi - a zsarnok Kreón úgy határoz, hogy fiát, Euristeo-t újraházasítja, és Ermione-t (Antigoné lányát) szemeli ki feleségnek. Megkéri Apollón papnőit, hogy egy képviselőjük vegyen részt az esküvőn. Ez a személy nem más, mint Antigoné, aki időközben belépett a papnők közé. Papnői hivatalát az istenek által ráruházott küldetésként tekinti, ami lehetővé teszi számára, hogy bosszút álljon a thébai uralkodón. Ekkor derül ki, hogy Euristeo második felesége nem más, mint a tulajdon lánya.

A(z) Szegedi Nemzeti Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások

frici53 2011 dec. 10. - 19:52:07
A Rigoletto volt kiírva eredetileg ma estére, egyelõre csak ismerkedem a zenével, mivel tényleg nagyon mozarti, tetszik.
Sajnos a hangosítás már megint nem megfelelõ, nem értem, miért nem lehet rendesen bemikrofonozni a színpadot?