Színház

Antigoné

színmű, magyar, 2012.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Antigoné szembeszáll Kreón döntésével, ezzel megkérdőjelezi a király hatalmát. Bár nem lázadásból, hanem szeretetből cselekedett, meg kell halnia. Kreón nem egyszerűen csak zsarnok: a férfi saját hatalma, saját egója rabjává lett. Ebben az előadásban az egyéné a főszerep, személyes történetté sűrűsödik a klasszikus tragédia. Egy férfiról szól, aki nem lát túl önmagán, aki nem képes észrevenni a körülötte élőket, és csak akkorra tanul meg hallgatni egy nő tanácsára, amikor már túl késő.

A(z) Gózon Gyula Kamaraszínház előadása

Bemutató időpontja:

2012. november 9., Gózon Gyula Kamaraszínház

Stáblista:

Szereplők

Haimón (Őr, Hírnök)
Iszméné (Teiresziász, Eurüdiké)

Alkotók

Hozzászólások

10/10
varvolgyi 2014 jan. 25. - 12:14:21 10/10
Ezek a görögök nagyon tudtak valamit és az a dramaturgia.Shakespeare is tõlük tanult.
Kálid Artúr alakítása 5*.
jooasszony 2014 jan. 24. - 23:18:40 Előzmény kissmekate
Én ma néztem meg ezt az elõadást... bár elolvastam volna elõzetesen a fórum bejegyzést. Hihetetlenül gyenge feldolgozás volt, én a színészek játékával sem voltam kibékülve. Nem javaslom egyetlen gimis osztálynak sem, hogy ezzel az elõadással ismerje meg Antigoné történetét.
kissmekate 2013 jan. 24. - 14:13:03
Az elõadást még az õsszel néztük meg a diákjainkkal. Abban mindenki (diák és felnõtt is) egyetértett, hogy a színészeken nem múlott a darab sikere, õk mindent megtettek, amit csak lehet (külön kiemelem Kálid Artúr remek játékát), de mégsem tetszett.
Röviden: pocsék dramaturgia és nulla díszlet. Sajnálom, hogy ezt kell mondjam, de ekkora hatalmas nullát még nem láttam színpadon. A rendezésrõl inkább semmit, mert komolyan nincs mit kiemelni.
A színészek nagyon igyekeztek, de a szövegkönyvbõl sajnos csak ennyit lehetett kihozni. Összességében a darab nagy csalódást okozott.

Felhívom a figyelmét azoknak a kollégáknak, akik szintén diákcsoportot visznek az elõadásra, hogy - mivel lehetõség van - megkértük, kizárólag a mi csoportunk lehessen jelen az elõadáson és az utána következõ megbeszélésen.
Annak ellenére, hogy ezt elõzetesen megígérték nekünk - mégis összevontak bennünket másik csoporttal. Fõként a diákjainkat zavarta az "idegen" jelenlét. Ezenkívül a beszélgetés során az általuk feltett kérdésekre sem kaptak megfelelõ válaszokat. Sõt visszautasítottak olyan kérdéseket, amelyekre teljes nyugalommal lehetett volna felelni.