Színház

Anyám orra

színmű, 1 felvonás, 90 perc, magyar, 2005.

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

2006 - POSZT: Legjobb előadás

A minap azt vágta a fejemhez valaki, hogy én egy moral insanity vagyok. Ez bizony elég rosszul esett, de aztán rájöttem, hogy igaza van. Csakhogy a moral insanity nem tudja magáról, hogy az, én pedig tudom, tehát én mégsem lehetek az. Akkor hát ki a moral insanity?

Te vagy az!
Igen te, aki most éppen ezeket a sorokat olvasod!
Te, aki a világ érzéketlenségétől szenvedsz. Környezeted áldozata, te! Aki a könnyekig tudod sajnálni magad, holott te vagy a legérzéketlenebb és a leggátlástalanabb ember. Most biztosan azt gondolod, hogy te nem vagy az, de csak akkor nem lennél az, ha azt gondolnád, hogy az vagy!

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

A(z) Pintér Béla és Társulata előadása

Bemutató időpontja:

2005. október 1., Pintér Béla és Társulata

Stáblista:

nov. 25.
  • 19:00
nov. 26.
  • 19:00
nov. 27.
  • 19:00

Hozzászólások

Edmond Dantes 2018 ápr. 24. - 10:28:15
Nekem számos Pintér Béla-produkció után is ez már sok volt, más szempontból pedig kevés. Egy idő után elvesztettem a fonalat, nem tudtam követni. A végén a csavar fordult egyet, ami visszamenőlegesen mindent megmagyaráz, a követhetetlenséget is, de egyrészt akkor már "késő" másrészt a csavar pl filmekben -és máshol- elég szokványos
csakreálisan 2015 jún. 15. - 23:22:14
Zseniális, 10 év után is friss, sodró, szórakoztató, még gondolkoztató is, igazi Pintér Béla!