Színház

Armida

színházi közvetítés, 3 felvonás, 260 perc, angol, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Nem kevesebb, mint hat tenor társaságában énekel Renée Fleming az 1817-ben keletkezett operában, amelyet a rendező Mary Zimmerman "eltemetett gyöngyszemnek, igazi kincsesládának" nevezett. Rossini opera seriájának különös története egy boszorkányról szól, aki elvarázsolja és buja élvezetek rabjává teszi szigetén a férfiakat. Zimmerman a tőle megszokott, finomra hangolt drámaisággal nyúlt az "epikus, elbűvölően megalkotott és fantasztikus látványelemeket tartalmazó" darabhoz.

Lawrence Brownlee az elmúlt évek nagy belcanto-felfedezettje. A szakemberek őt tartják a "tökéletes Rossini-tenornak", akinek énekét hallva "eláll a publikum lélegzete". Az amerikai Bruce Ford ugyancsak belcanto-sztár, aki korábban számos Händel-, Mozart-, és természetesen Rossini-, Bellini-, Donizetti-szerepben aratott jelentős sikereket. A valenciai José Manuel Zapata helyét ebben a produkcióban az Olasz nő Algírban és Az alvajáró főszerepeinek kimagasló interpretálása alapozta meg.

Az olasz opera rajongóinak egyik kedvence az amerikai Barry Banks, aki Az ezred lányában, a Hamupipőkében és a Lammermoori Luciában énekelt a közelmúltban kiugró sikerrel. A dél-afrikai Kobie van Rensburg elsősorban európai színpadon énekli Mozart és az olasz bel canto hajlékony hangot, fürge koloratúrát és elmélyült muzikalitást igénylő szerepeit.

A(z) Uránia Nemzeti Filmszínház előadása

Stáblista:

Hozzászólások