Színház

Art!

előadás, magyar, 2011.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"Serge barátom vásárolt egy képet. A festmény körülbelül egyhatvanszor egyhúsz, és fehér. Fehér az alap, és ha az ember hunyorít, harántirányú vékony fehér pászmákat vesz észre rajta. Serge barátom régóta a barátom. Sikeres fiú, bőrgyógyász és szereti a művészetet. Hétfőn megnéztem a képet..."
A Körmendi Kastélyszínház Társulat Yasmina Reza Művészet című vígjátékának bemutatójával ünnepelte 15. születésnapját. Yasmina Reza bámulatos színházi érzékkel és finom lélekrajzzal megírt komédiája az utóbbi évek legnagyobb nemzetközi színházi sikere lett: 1994-es keletkezése és hatalmas párizsi sikere óta vagy ötven helyen mutatták be Európa-szerte. Megmutatja, hogy a barátságot - vagy a szerelmet - szinte sose nyilvánvalóan fontos, hanem látszólag mellékes dolgok határozzák meg; megmutatja, hogyan válik egy meggondolatlan mondat gyújtóanyaggá, hogyan lesz egy semmiségből nagy ügy; megmutatja, milyen sajátosan ingatagok a hármas kapcsolatok a családban, társaságban, hivatalban, hogyan lehetnek a nők mindenütt-jelenvalóak, egy csupa férfiról szóló darabban; hogy hogyan zajlanak a kakasviadalok és hogyan kezdődnek a polgárháborúk. Így a fehér festmény magának a darabnak a jelképe lesz, amelyre mint vetítővászonra a legmulatságosabb, legabszurdabb, legkomplikáltabb érzések vetülhetnek.
"A csehovi finomságokat felszínre hozó körmendi előadás abban a híres "üres térben" játszódik, ahol Peter Brook szerint minden megtörténhet: itt és most életre kel (vagyis megszentelődik) a színház. (Ölbei Lívia)

A(z) Weöres Sándor Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások

Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás