Színház

Artúr, a cipőhorgász

zenés mesejáték, magyar, 2014., 6 - 99 éves kor között

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Christian Paccoud három évvel a Képzeletbeli operett sikere után egy önálló gyerekdarabbal tér vissza a Csokonai Színházba. A darab 1996-ban született, francia óvodás gyerekek közreműködésével. Azóta Franciaországban folyamatosan játsszák, és megérkezett hozzánk is, Debrecenbe.

Az előadás során a gyerekek egy képzeletbeli, színpadi világot fedeznek fel, mely elvezeti őket a legelemibb érzelmekhez: az örömhöz, a szomorúsághoz, a félelemhez és a haraghoz. A szöveg játékos formában, a legkisebbek számára is érthető módon dolgozza fel a gyermekbántalmazás kérdését, a gyermekek jogainak és kötelességeinek megfogalmazását.

Artúr saját kalandjain keresztül mutatja meg a világban létező igazságtalanságokat. Az éhínségben szenvedő afrikai gyerekek és a túl sok habos sütemény közt választani sem tudó társaik ellentétén keresztül mutatja meg mi a helyes és mi nem az. A darab főszereplői, Artúr és Clémence, hétköznapi gyerekek, akik énekelve, zenével, tánccal, pantomimmel mesélik el a történetet. Az előadás aprólékosan kidolgozott részletei, könnyen megjegyezhető, vidám dalai lehetőséget adnak a gyerekeknek a megnyílásra, alkalmat teremtenek arra, hogy elmondhassák mindazt, ami a szívüket nyomja.

A(z) Csokonai Színház előadása

Bemutató időpontja:

2014. január 22., Csokonai Színház

Stáblista:

Hozzászólások