Színház

Át az ingoványon

előadás, magyar, 2016.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Egzisztencialista fantasytragédia fuvolázó békekorban.

Hó. Vér. Bundás emberek. Arandorban állandó tél és béke honol, de az ingoványon túl már gyülekeznek a sötétség seregei. Április 23-án mutatja be a k2 Színház legújabb előadását a Jurányiban, egy epikus fantasy inspirálta új drámát Benkó Bence és Fábián Péter szerzőktől, Ascher Tamás rendezésében.

A k2 Színház aktívan keresi az új kihívásokat. Néhány hónappal a Röpülj, lelkem!, kortárs operett bemutatója után a társulat megint emelte a tétet, és ezúttal egy fantasy drámát állít színpadra, ami noha ismerős műfaj a filmekből, szokatlan a színházban. Az Át az ingoványon kísérletet tesz megjeleníteni ezt a mitologikus világot a színház nyelvén és kapcsolódási pontot találni a mostani valóságunkhoz. A történet idején a tündék már elhajóztak és az emberek magukra maradtak, egyre élesebb a feszültség az idősebb generáció - akik még harcoltak a nagy csatákban, és a fiatalok között - akik már a béke korában születtek. A kérdés, hogy a két generáció hogyan viszonyul a jelenhez, miért nem működnek a régi kor szabályai és mit jelent ebben a világban hősnek lenni.

Mint a történetben, a darab létrehozásában is generációk találkoznak. A k2 Színház számára mindig fontos vendégművészekkel dolgozni, akik friss szemmel látják a csapat munkáját, Ascher Tamás pedig azonnal igent mondott a felkérésre. Teljesen szabad kezet kapott a választásban, és végül számos beszélgetés után a fantasy mellett tette le a voksát, amely az alapvetően klasszikusokról ismert rendező számára is új feladat.

A(z) k2 Színház előadása

Bemutató időpontja:

2016. április 23., k2 Színház

Stáblista:

Szereplők

Morwen (Arandor királya)
Rawen (a fia)
Leerey (Arandor hadura)
Dareth (a fia)
Remigius (mágus)
Annien (a néhai Ulguriel lánya, Dareth jegyese)
Gloh'Riel (a néhai Ulguriel másik leánya, fattyú)
Harald (udvaronc)
Thorwald (udvaronc)

Hozzászólások