Színház

Átkozott tehenek

játék, 1 felvonás, magyar, 2004.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Adott három fiatal nő. Elváltak. Tehetségesek, kreatívak, még szépnek, fiatalnak tartják önmagukat. Életüket, egy pletykáktól, előítéletektől átszőtt kis közösségben élik, hol a szokásrend és morál szerint egy velük egykorú nő kizárólag házasságban élhet. Természetesen ezen eszmény legfőbb hirdetői olyan asszonyok, akik házasságban élnek, rossz házasságban élnek. Lépni képtelenek, ezért életük nagy részét az tölti ki, hogy a házasság eszményét hirdetve ostorozzák az egyedül állókat, ezzel elvonva saját gondolataikat önnön helyzetükről. Másfelől az egyedül álló nők, az ő szemükben veszélyforrások is, hiszen -- véleményük szerint -- az ilyenek legfőbb szándéka, asszonyaik mellől a férjeket elcsábítani.

Majd eljő a férfi, aki mindhárom szinglinek meghozza a várva-várt változást. Háromnapos csoda ez. Nyilvánvaló, a férfi nem fog választani közülük. Nem tervez hosszú távra. A viszály magva el van vetve: felüti fejét a féltékenység, a három nő barátsága felbomlóban. Vajon az utolsó lehetőség csődje után, képesek lesznek elhagyni a közösséget és másutt új életet kezdeni, vagy megkezdődik az elboszorkányosodásuk?

Időközben, egy szerencsétlenül sikerült kitörési kísérlet után, egy kiürült, kihűlt házasságban apró láng gyúl újra. De ennyi gyötrelmes év után mihez lesz elegendő mindez?

A(z) RS9 Színház előadása

Bemutató időpontja:

2004. február 27., RS9 Színház

Stáblista:

Hozzászólások